KıbrısManşet

Çavuşoğlu: Karantina ücreti yatıran öğrenciler varsa, geri ödenecek

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, bugün Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kürsüde konuşma yaparken bile karantina ücretleri konusunda gelişmeler yaşandığını söyledi

Çavuşoğlu: Hiçbir öğrenci karantina ücreti ödemeyecek

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun 10 milyon kaynağı oluşturduğunu kaydeden Çavuşoğlu, “İster KKTC vatandaşı, ister yabancı olsun, öğrenci statüsünde ülkeye gelen kimse karantina ücreti ödemeyecek. Yatırım yapanlara da paraları iade edilecek. Öğrenci dostu ada olarak öğrenciler için özveri göstermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu davranışın devletin çocuklarına sahip çıkması noktasında selamlanması gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “Mesele öğrenciyse, vatandaşsa birlikte çalışmak elzemdir. Bu çalışmalar neticeye vardı. Tek bir öğrenciden karantina parası alınmayacak. Parayı yatıranlar varsa, geri ödenecek. Yatırmayanlar açısından düzelmiş olacak” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Çavuşoğlu, KKTC vatandaşı dahil ülkedeki öğrenci sayısının şu an için 35 bine düştüğünü belirterek, ikinci dönem online derslerin azaltılması, yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiği düşüncesinde olduklarını, zamanı gelince bu konunun değerlendirileceğini belirtti.

 











Başa dön tuşu