KıbrısManşet

Acılı anne: Sesimi duyan yok

Geçitkale’de 2015 yılında TIR kapısının sıkıştırması sonucu hayatını kaybeden Arif Ummak’ın ölümü yıllardır aydınlatılamadı

Ummak ailesi, 5 yıldır adalet arıyor

Arif Ummak’ı ihmal mi öldürdü? Öldürüldü mü? Kimse bilmiyor. Ummak ailesi, 5 yıldır adalet arıyor

Özgür Gazete, Geçitkale’de 2015 yılında, tırın ileriye atılması sonucu elektrik direğine çarpan tır kapısı ile araç kabini arasına sıkışarak, feci şekilde can veren Arif Ummak’ın acılı ailesiyle konuştu.

Anne Emine Ummak’ın adalet arayışı, oğlunu toprağa verdiği günden bugüne devam ediyor.

Ummak: Kimse sesimi duymuyor

Oğlunun cinayete kurban gittiğini öne süren Emine Ummak, “Oğlumun katilini devlet bulmazsa ben bulacağım. Katili bulduğum gün oğlumun ruhu rahat edecek. İşte o zaman yasamı tutabilir ve ölebilirim” diye konuştu.

Adaletin bir an önce sağlanmasını isteyen acılı anne Ummak, 5 yıldır adaletin tecelli etmesi için uğraştığını, kimsenin sesini duymadığını söyledi.

“Polis görevini yapmıyor”

Ummak, “Yargıç karar verdi ki, olay yerinde oğlumun dışında biri daha var, onu bulun getirin. Ama polis ilgilenmedi. Polis görevini yapmadıktan sonra hâkim kime ceza kessin. Bu olayın bir suçlusu var ve örtbas etmeye çalışılıyor” iddiasında bulundu.

Polisin soruşturmayı olayın başından beri hakkıyla yapmadığını ileri süren acılı anne, hiçbir tutuklama yapılmadığını ve kendilerinin sürekli oyalandıklarını söyledi.

“Katil bilerek saklanıyor”

Hakimin, birinci tahkikatı yeterli bulmayıp, ikinci bir tahkikat istemesi üzerine, Türkiye’den gelen uzman bilirkişinin, kendileriyle görüştürülmediğini, gizlice yanlış bir rapor yazdığını iddia eden Ummak, “Olay günü yürümeyen tır, 2 yıl sonra nasıl kendiliğinden yürüdü” dedi.

Ummak, “Devlet ve polis istediği davayı örtbas ediyor. Bilerek ve kasıtlı olarak katil saklanıyor. Yandaşları korunuyor yandaş olmayanlar umurlarında değil.Siyasilerden 4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman yardımcı olmaya çalıştı ama ben Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a bir türlü ulaşamadım. O bu ülkenin en üst makamındaki kişidir. Sesimi duysun, benimle görüşsün” dedi.

“Polisten biri bana söyledi”

Ummak: Polisin içinden bir subay bana olayın peşini bırakma dedi. O subay ‘Olay günü ben de ordaydım ve ne yaşandı bilirim, uygunsuz şeyler vardı’ dedi. Bu katilleri şimdiki düzen koruyor











Başa dön tuşu