KıbrısSanatSürmanşet

Baraka Tiyatro Ekibi’nin ‘Ay Batarken’ adlı oyunu, video formatında izleyiciye sunulacak

Baraka Tiyatro Ekibi’nin ‘Ay Batarken’ adlı oyunu, video formatında izleyiciye sunulacak

Prömiyer 15 Aralık’ta AKM’de

John Steinbeck’in, aynı adlı romanından uyarlanan tiyatro oyununu, video formatında tiyatro severlere sunacak olan Baraka Tiyatro Ekibi’nin yaptığı açıklamada, oyunun prömiyerinin oyuncularının da katılımıyla 15 Aralık Salı günü saat 20.00’de Lefkoşa AKM’de gerçekleştirileceği duyuruldu

Baraka oyuncuları tarafından, küçük gruplar halinde bir araya gelinerek kaydı yapılan oyuunun montajı film şeklinde yapıldı.

Biletsiz ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösterime, pandemi önlemlerine uygun olarak maskeli ve sınırlı sayıda seyirci alınacak.

Ekip tarafından, oyunu izlemek isteyen sanatseverlerin, saat 19.45’te AKM’de olması istendi.

Kültür Dairesi’nin maddi katkılarıyla hazırlanan ve 1 saat 15 dakika süren video-oyunun konusu ise şöyle:

“Geçimini madencilikle sağlayan ve uzun yıllardır savaş görmemiş huzurlu bir kasaba, askeri bir birlik tarafından apansız işgal edilir.

Savaş nedir bilmeyen kasabalıların beklenmedik şekilde karşı karşıya kaldığı bu olay, dışarıdan gelen düşmanın yanı sıra içlerinden çıkan hainlerin de keşfi anlamına gelmiştir.

Sakin, sıradan ama bağımsızlığına düşkün bu insanların zamanla hararetlenen sessiz mücadelesi, bardağı taşıran son damlayla, gözü pek bir meydan okumaya, öfkeli bir direnişe dönüşür”











Başa dön tuşu