KıbrısManşet

“Farkındalık yaratmaya, girişimlerde bulunmaya çalıştım”

İçişleri eski Bakanı Ayşegül Baybars, yaklaşık 3 yıldır devam ettiği bakanlık görevine sosyal medya üzerinden veda etti

Baybars, “Dili, dini, ırkı, kökeni, rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun, tüm insanlara eşit muamele edere, eşitlikten,  haktan ve adaletten ayrılmadan herkesin devlet önünde eşit hizmet alabilmesini sağlamak adına ve vermiş olduğum yeminime bağlı kalarak görevimi sürdürdüm” ifadelerini kullandı.

İçişleri eski Bakanı Baybars şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanlığı gibi toplumun birçok kesimine hizmet veren geniş yetki alanına sahip bir bakanlıkta üç yıla yakın görev yapmanın büyük bir onur olması yanında çok ciddi sorumlulukları ve zorlukları olduğunun bilinciyle her zaman halkımıza daha iyi hizmet vermek, ülkemizin geleceği için hassas olan konularda toplumsal faydanın korunması için çalıştım, bundan sonra da bu sorumluluk ve inançla çalışmaya devam edeceğim.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden görev süremde, dili, dini, ırkı, kökeni, rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun, tüm insanlara eşit muamele edere, eşitlikten, haktan ve adaletten ayrılmadan herkesin devlet önünde eşit hizmet alabilmesini sağlamak adına ve vermiş olduğum yeminime bağlı kalarak görevimi sürdürdüm.

Görevi devraldığım günden bugünlere ülkede kayıtlılığın sağlanması, e-devlet sisteminin en önemli ayağı olan MAKS Projesi’nin yaşam bulması, nüfusun sayısallaştırılması, ülkeye giriş çıkışlarım düzenlenmesi, yıllarca altyapısız olarak dağıtılarak birçok vatandaşımızın mağdur olduğu Kırsal Kesim Arsaları altyapılarının tamamlanması, Sosyal Konut Projelerinin tamamlanması, ülkenin planlı bir şekilde  büyümesi, yeni cezaevinin tamamlanması ve yurttaşlık politikaları gibi hassas konularda adil, şeffaf bir yapının kurulması, Kaymakamlıklarımızın daha verimli çalışması,  Belediyelerimizin sıkıntılarının aşılması, muhtarlıklarımızın hak ettiği değeri bulması için tüm paydaşlarla istişare ve işbirliği içerisinde çalışmaya özellikle özen gösterdim.

Yaklaşık olarak üç yıllık görev sürem içerisinde, bir yandan bakanlık olarak ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda çalışırken, diğer yandan da ülkemizin sosyal sıkıntılarının başında gelen Engelli Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi ciddi toplumsal dönüşüme ihtiyacımız olan konularda farkındalık yaratmaya, girişimlerde bulunmaya çalıştım.

Sorumluluk aldığım dönem içerisinde yaptıklarımız kadar, görev süremizin yetmediği fakat toplumun beklentisi olan çalışmaların toplumsal fayda temelinde ileriye götürülmesini temenni ediyorum. Bakanlığım süresince her zaman uyum, istişare ve saygı çerçevesinde çalıştığım Belediye Başkanlarımız, Kaymakamlarımız, Muhtarlarımız, Müdürlerimiz ve tüm bakanlık personelimize ortaya koydukları emekler için teşekkür ederim.

Bakanlık görevini aldığım ilk günden itibaren kamusal sorumluluk, saygı ve şeffaf olma anlayışıyla çalışarak gerek bakanlık politikalarının kamuoyuna duyurulmasında, gerekse özel haberlerle yayın yaparak her zaman yanımızda olan değerli basın emekçilerinin tümüne de teşekkür ederim.

Ülkemiz bir yandan küresel krizin yaratmış olduğu gerek sosyal gerekse ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken diğer yandan, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile başlayan, gerilen, kutuplaşan ve daha pek çok sıkıntı ile karşılaşılan özel bir süreçten geçmiştir ve geçmektedir.

Böylesi süreçler toplumsal mutabakatın yeniden sağlanması, toplumsal hassasiyetlere maksimum düzeye özen gösterilmesi ve toplumsal barışın yeniden inşası noktasında son derece önemli süreçlerdir.

Bu süreçte, sorumluluk alanının bu kadar geniş olduğu İçişleri Bakanlığı gibi önemli bir bakanlıkta toplumsal fayda temelinde yürütülen çalışmaların ileriye taşınmasını temenni eder, yeni hükümetin ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”











Başa dön tuşu