KıbrısManşet

Özyiğit: Hükümetler makam araçlarına binmek için kurulmuyor

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sağlık Üst Kurulu‘nun dün açıkladığı kararların kargaşaya neden olduğuna dikkat çekerek, hükümetlerin tam da bu kaos ve karmaşalar yaşanmasın diye kurulduğunu söyledi

Özyiğit: Hükümetler makam araçlarına binmek için kurulmuyor

“Sağlık Üst Kurulu’nun dün açıkladığı kararlar belli oluyor ki bir kargaşaya sebep oldu” diyen Özyiğit, oysa bu konuda yeni hükümetin, bir öncekinin hatalarından ders alması gerektiğini vurguladı.

Güven duygusu olmadan krizlerin aşılamayacağını belirten Özyiğit, “Bunu gördük, yaşadık” dedi.

“Eğer anlatılamıyorsa zaten ortada net bir sorun var demektir”

Özyiğit’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İnsanlara bir kararın neden alındığının, bazı kesimlere uygulanıp bazılarına neden uygulanmadığının veya bir karardan dolayı doğacak mağduriyet için ne önlemler alınacağının net bir şekilde anlatılması gerekiyor. Eğer anlatılamıyorsa zaten ortada net bir sorun var demektir.

“1500 TL’ler bile aylardır verilmiyor”

Mağduriyetlerin karşılanması yani ekonomik anlamda insanlarımızı koruma kısmı zaten çok eksik. Bu gerçeği de maalesef yaşadık gördük. 1500 TL’ler bile aylardır verilmiyor.

Ülkemizde muhtıra gibi kararlar yayınlanıyor. Ardından da kimse çıkıp insanlara makul bir açıklama yapmıyor. Alınan kararların çoğu yerinde olsa bile bazı tutarsızlıklar içerdiği de bir gerçektir.

“Hükümetler tam da bu kaos ve karmaşalar yaşanmasın diye kuruluyor”

Mağduriyetlerin nasıl karşılanacağı noktası eksikse veya aynı alandaki işletmelerin biri açıkken diğeri kapatılırsa insanlarımız da haklı olarak ya isyan ediyor, ya da birbirine düşüyor.

İlgili kesimlerle istişare ile ortak akılla daha adil sonuçlar yaratılabilinir.
Halbuki, hükümetler tam da bu kaos ve karmaşalar yaşanmasın diye kuruluyor. Makam araçlarına binmek için değil”











Başa dön tuşu