KıbrısManşet

Pilli: Bu suç cezasız kalmayacak

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, temaslı olmasına rağmen görev yapmaya devam eden personel ile ilgili yapılanın suç olduğunu ve bu suçun cezasız kalmayacağını vurguladı

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde saptanan pozitif vakalarla ilgili açıklamalarda bulunan Pilli,  hastanede çalışan ve daha önce pozitif koronavirüs saptanan işçi başı ile birebir temasta olan bir hastane çalışanının kendisini gizlediğini, hatta ailesini korumak için evine gitmeyerek günlerdir hastane içerisinde barındığını açıkladı.

Pilli söz konusu şahsın sorumsuzca hastane içerisinde hem çalışanlar ile temas etmeye hem de görev yapmaya devam ettiğini söyledi.

Sözkonusu bu şahsın testi pozitif çıktıktan sonra kendi temaslılarına müracaat etme çağrısında bulunmasının hiçbir anlamı olmadığına işaret eden Pilli,  “Çünkü bu şahıs zaten günlerdir kendini gizlemiştir. Burada büyük bir suç vardır” dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Yasası‘na göre söz konusu şahısla ilgili gereken yapılacak ve bu suç cezasız kalmayacaktır.” diyen Pilli, Bakanlığın temaslılarla ilgili kendilerini gizlememesi konusunda defalarca yaptığı çağrılara rağmen bir hastane çalışanının sorumluluğunu yerine getirmemiş olması ve halk sağlığını riske atmasının çok üzücü olduğunu belirtti.

“Yasal soruşturma başladı”

Bu yapılanın cezasız kalmayacağını yineleyen Pilli, “Sağlık Bakanlığımız söz konusu çalışanla ilgili yasal soruşturmayı başlatmıştır” dedi.

Pilli,  Lefkoşa Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi içerisinde gerekli tüm önlemlerin  alındığını ve bu şahısla ilgili temaslı olan her kişinin gözleme alındığını ve testlerin yapıldığını ifade etti. Şu ana kadar söz konusu şahsın temaslarında pozitif bir vakaya rastlanmadığını belirten Pilli,  “Bu şahsın temaslı olabileceği düşünülen herkes, en küçük bir ihtimal göz önüne alınarak, geniş kapsamlı izoleye tabi tutulmuştur. Ayrıca Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde personel için kart sistemine geçilmesi için çalışmalar başlatılmıştır, ziyaretçilerle ilgili kısıtlamalar da üst düzeye çıkarılmıştır” dedi.

“Herkes bu işi ciddiye alsın”

Herkesin bu işi ciddiye alması yönünde çağrı yapan Pilli, “Her kim halk sağlığını tehlikeye atarsa yasalar karşısında büyük bir suç işlemiş olup hakkında gerekli adli soruşturma yapılacaktır. Hastanemiz de güvenli bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir Lütfen vatandaşlarımız rahat olsunlar” dedi.











Başa dön tuşu