KıbrısManşet

Pilli: Dünden bu yana 10 pozitif vaka daha tespit ettik

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, dün akşam açıklanan 33 pozitif Kovid-19 vakasının ardından, 10 yeni vaka daha tespit edildiğini açıkladı

Toplam günlük vaka 43’e yükseldi

Pilli, BRT‘ye yaptığı açıklamada, dün açıklanan 33 pozitif vakanın ardından, şu dakikaya kadar 10 vaka daha tespit edildiğini söyleyerek, “Herkes yanından geçen Kovid-19 pozitifmiş gibi hareket etmeli” dedi

“Rum tarafından beter olacağız”

“İnsanlar meyhanelerde kucak kucağa oturmaya devam ederse, Rum tarafından beter olacağız” ifadelerini kullanan Pilli, saat 05:00’den bu yana tespit edilen 10 pozitif vakanın yarısının yerel yarısının da temaslı olduğunu söyledi.

“Biz bunu kaldıramayız”

Vakaların hızla arttığını ve ülkenin bunu kaldıramayacağını belirten Pilli, herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.

Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde, hastadan bulaşma olmadığını söyleyerek, hastanede şu anda 5 bulaş vakası bulunduğunu ve tümünün de dışarıdan olduğunu açıkladı.

Pilli, “Hastanede geniş tarama yapılıyor, temaslıların temaslıları dahi izole ediliyor” diyerek, poztif vakaların detaylarını paylaştı:

Girne‘de, 1 Dönerci, 1 Casino çalışanı, 1 Doğa Koleji öğrencisi, 1 TMK’da görevli öğretmen eşi, 1 GAÜ muhasebe çalışanı, 1 YDÜ hemşirelik öğrencisi

Lefkoşa‘da, 1 hastane temizlik işçisi, 1 Dönercide çalışan garson, annesi, damadı, kardeşi, 1 hastane çalışanının oğlu

Dikmen‘de 1 öğrenci

Hastanede durumun kontrol altına alındığını ve ameliyatların durmasının söz konusu olmadığını belirten Pilli, ancak çok acil olmayan ameliyatların daha ileri tarihe atıldığını ifade etti.

Polikliniklerin normal çalıştığını söyleyen Dr. Pilli, halkın da üzerine düşeni yapması durumunda yayılmadan salgının atlatılacağını ifade etti.

“Biz vakaları kontrol altına aldığımız için suçlu duruma düştük”

“Dün bize küfredenler, bugün bize destek” diyen Pilli, günü birlik önlem almadıklarını, tedbir alınmazsa vakaların artacağını söyledi.

Pilli: Meyhaneleri ve güneye geçişi kapattığımız için bizi düşman ilan ettiler. Kapatmazsak vakalar oralarda artacak, hiç kimse gitmeyecek. Vakalar yolda yanından geçerken bulaşmaz. O masalarda oturup saatlerce sohbet ederken bulaşır.

Biz kapatmazsak zaten kendi kendine kapanacaklardı.

Biz vakaları kontrol altına aldığımız için suçlu duruma düştük. Sağlık çalışanlarının morali bozuldu. Ayıp, günah ya. Herkes haddini bilecektir, konuşurken herkes toplumun sağlığını düşünerek konuşacaktır. Hata, eksiklik olabilir. Başarı olduğu ortadadır, onu da söylemek lazımdı. Biz 7/24 çalışırken bizi gerçekten üzüyorlar. Bizim gailemiz halkın sağlığıdır, başka bir amacımız yoktur. O yüzden herkes haddini bilecektir”

“İstesem bir telefonda Pandemi Hastanesi’ni açarım”

Pandemi Hastanesi’ni ‘istese bir telefonda açabileceğini’ söyleyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, hastanenin önümüzdeki Çarşamba günü açılmasının hedeflendiğini ifade etti.











Başa dön tuşu