KıbrısManşet

Sarpten: Başta sahiller olmak üzere her yeri betona kurban ediliyor

Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten, “Başta sahiller olmak üzere her yeri betona kurban ediliyor” vurgusunu yaptı

Sarpten,sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  “Doğanın her rengine sahil çık” sloganıyla, 19 Aralık Cumartesi tarihinde saat 15.00’te düzenlenecek eyleme destek belirtti.

Sarpten, Biyologlar Derneği olarak, İskele halkının “otel değil, toprak kokusu” sloganıyla peşkeşe karşı sahillerin korunması için başlatmış olduğu mücadeleyi yürekten selamladıklarını kaydetti.

“Bir zamanlar “yeşil ada” olarak bilinen bu ülkenin başta sahiller olmak üzere hemen her yerini betona kurban ediliyor”  vurgusunu yapan Sarpten,  İmar planı sürecinde de defalarca vurguladıklarını kaydederek,  Girne’nin  kötü bir örnek olarak karşılarında durduğunu  ifade etti.
“Yaşananlar son derece üzücü”
Görüntünün olası içeriği: yazı

Gelişmeler son derece üzücü”

Kaybedilmemiş tek sahil şeridinin İskele Long Beach olduğuna işaret eden Sarpten, bölgede yaşanan son gelişmelerin son derece üzücü olduğunu belirtti.

“7 katlı yeni bir otel yapılmak istenilmesi kabul edilebilir değil”

Yürurlukteki mevzuatlara da tamamen aykıri bir şekilde sahil şeridinde 7 katlı yeni bir otel yapilmak istenilmesinin kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Sarpten,  “Dün olduğu gibi bugün de doğanın her türlü talanina karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Yarınlara daha yasanabilir bir ülke ve gelecek bırakma adına son kalan doğal değerlerimizin yitirilmesine bizler de sonuna kadar karşı çıkacağız” dedi.

“Tüm gücümüzle yanlarındayız”

Biyologlar Derneği olarak, yerel halkın başta bu proje olmak üzere “otel değil, toprak kokusu” sloganıyla peşkeşe karşı sahillerin korunması için başlatmış olduğu mücadeleyi yürekten selamladıklarını kaydeden Sarpten,  Bu çercevede, İskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnsiyatifi’nin sahillere ve doğal alanlara sahip çıkmak için 19 Aralık Cumartesi günü gerçekleştireceği eyleme dayanışmamızı bildirir, tüm gücümüzle yanlarında olduğumuzu belirtiriz” dedi.










Başa dön tuşu