KıbrısManşet

Saner: Hepinizin desteği ile genel başkan seçildim

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanının seçileceği kurultayda tek aday olan ve oylama yapılmadan genel başkanlığı ilan edilen Başbakan Ersan Saner, partililere hitap etti

Saner: Olağan kurultayımızı da hep birlikte yapacağız

Genel Başkan ilan edilmesinin ardından kürsüye çıkan Saner, “Hepinizin desteği ile genel başkan seçildim” diyerek partililere teşekkür etti.

Saner: Önümüzde erken genel seçim var. Daha sonra yerel seçimlerimiz mevcut. Olağan kurultayımızı da hep birlikte yapacağız. Ekonomik aktivitelerin gelişmesi için tüm gayretleri ortaya koyacağız. Şartlar bizi zorlamadığı sürece asla iç kapanma olmayacak” dedi

Hedeflerini anlattı

En önemli hedeflerinden birinin Lefkoşa’ya 500 yataklı hastane yapmak olduğunu söyleyen Saner, Girne ile Güzelyurt hastanelerinin de bitirilmesinin ana hedeflerimizin arasında olduğunu belirtti.

“Türkiye’den 300 bin aşı sağlanacak. Yakında bir Ankara ziyaretimiz olacak. Ekonomik kurul oluşturulacak” diyen Saner, iki devletli çözüm noktasındaki ısrarlarını da yineledi.

Saner, “Artık egemen eşitliğe dayalı iki devletli çözüm gündeme gelmeli. Bu kabul edilirse biz toplantıya varız. Görüşmeler Crans Montana’dan kaldığı yerden devam edemez” dedi.











Başa dön tuşu