KıbrısManşet

Piyasalarda son durum

İngiltere‘nin birçok kısmının kapatılmasına neden olan yeni koronavirüs dalgasına yönelik endişelerle küresel piyasalarda belirgin bir riskten kaçış görülürken Dolar/TL de haftaya sınırlı yükselişle başladı

Bankalararası piyasalarda Dolar/TL cuma günü gerilediği 20 Kasım’dan beri en düşük seviye olan 7,6095’ten yükselişe geçerek 7,70’in üzerine kadar çıktı.

Euro/TL 9,35’in üzerinde işlem görüyor.

Türkiye, İngiltere’de tespit edilen yayılma hızı daha yüksek koronavirüs nedeniyle bu ülke ve Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan uçuşların geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Küresel piyasalarda dolar, birçok ülkenin karantina uygulamalarını sıkılaştırmasının artından yatırımcıların güvenli gördükleri dolara yönelmeleri sonucu değer kazandı. Dolar endeksi geçen hafta Perşembe günü Nisan 2018’den beri ilk kez 89.723 seviyesine geriledikten sonra bugün yeniden 90.461’e yükseldi.

Piyasaların gözü bu hafta Merkez Bankası’nda

Haftanın en önemli gündemi ise Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı olacak. Yılın son toplantısında faizin 150 baz puan artırılması bekleniyor.

Goldman Sachs son yayımladığı raporunda Merkez’den 200 baz puan faiz artışı ile politika faizini yüzde 17’ye yükselteceğini öngördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kasım ayı toplantısında politika faizini 4,75 puan artırarak yüzde 15’e yükseltti.

(NTV)











Başa dön tuşu