KıbrısManşet

Saner ve heyetinin Oktay ile görüşmesi sona erdi

UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti Başbakanı Ersan Saner, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘nun, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşmeleri sonrası basına açıklama yaptı

ozgur_gazete_kibris_Saner_ve_heyetinin_Oktay_ile_gorusmesi_sona_erdi1

Oktay: 800 milyon TL’lik kaynağı aktarıyoruz

Saner ve beraberindeki heyet, bugün saat 12:00’da özel uçakla Ankara’ya giderek Oktay ile görüştü. Görüşmede, KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü ile Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri de yer aldı

Görüşme sonrası konuşan Oktay, her zaman olduğu gibi KKTC’nin yanında olduklarını söyleyerek, “800 milyon TL’lik bir miktarı KKTC’ye aktarıyoruz. Bu bir çok sorunu çözecektir” dedi.

“500 yataklı hastane yapılacak, maaş sıkıntısı olmayacak”

Ulaşımla ilgili devam eden projelerin yeniden başlamasını arzuladıklarını belirten Oktay, ilçe ve köy yollarında yoğun bir çalışmayı da bütçeye yansıtacaklarını söyledi.

Oktay ayrıca, 500 yataklı hastane konusunda da açıklamalarda bulundu ve “500 yataklı hastaneyle ilgili çalışmalarımız da 2021 yılı bütçesi içinde devam edecek, maaş sıkıntısı da olmayacak. Ayrıca Maraş’la ilgili süreç de devam ediyor, Demokrasi Caddesi ve sahil yolu çalışmaları sürüyor” dedi.

Saner teşekkür etti

Başbakan Ersan Saner de, Oktay’ın konuşmasının ardından, kısa bir açıklamada bulunarak, bundan sonra aynı yolda birlikte yürüyeceklerinin garantisinin verilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Saner, “Bölünmüş yollarımız başta olmak üzere köy yollarımıza kadar düzeltilmesi bizleri mutlu etmiştir. Teşekkür ediyoruz” dedi.

 











Başa dön tuşu