KıbrısManşet

Kişmir’den Arıklı’ya: Bakan olan sensin. TV’lerde kime bağırıyorsun?

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın ‘Ne pahasına olursa olsun kablo ile elektriği getireceğiz’ ve ‘Kıb-tek‘teki vurguna son vereceğiz açıklamalarını eleştirdi

Kişmir: Fizibilite çalışması olumsuz çıkmıştı, en az 10 yıl daha kablo ile elektrik gelemez

Türkiye‘den KKTC‘ye kablo ile elektrik getirilmesi projesi için, geçtiğimiz dönemde bir fizibilite çalışması yapıldığını hatırlatan Kişmir, “Bu çalışmanın raporu olumsuzdu. Maliyet çok yüksek çıkmıştı ve Türkiye’nin dahi bunu karşılamaya hazır olmadığı belirtilmişti” dedi.

Çalışılan fizibilite raporunda, KKTC’de şu an kullanılan elektrikten daha pahalı bir fiyat ortaya çıktığını ve KKTC’nin de bunu satın alacak gücü olmadığını belirten Kişmir, “Daha 6 ay önce iki ülke arasında bu konuda bir konferans yapıldı ve en az 10 yıl daha bu projenin hayata geçirilemeyeceği sonucuna varıldı” dedi.

“Arıklı’nın elinde hiçbir bilimsel dayanak yok”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın tüm bu gerçekler ortadayken, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘la, kablo ile elektrik getirilmesi konusunda konuştuğunu söylediğini hatırlatan Kişmir, “Sanki Erdoğan fizibilite çalışması yaptı da elektrik geliyor gibi açıklama yapıyor. Arıklı göreve geldiği anda, elinde hiçbir veri yokken hatta koltuğa bile oturmadan, bilimsel hiçbir dayanağı olmayan bu açıklamayı yapıyor. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

“Vurgun varsa, çıkar kardeşim ortaya”

Olmayacak bir şey için toplumu kandırmaya gerek olmadığını vurgulayan Kişmir, Arıklı’nın bu açıklamaları yapmasının sonucunda, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) ile karşıya gelmesinin de kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Arıklı’nın, ‘Kıb-tek’te vurgun var’ diyerek sabah akşam televizyonlarda konuştuğunu söyleyen Kişmir, “Vurgun varsa çıkar kardeşim ortaya, niye bağırıyorsun? Kime bağırıyorsun? Ekonomi ve Enerji Bakanı olan sensin” dedi.

“Niyet hesap sormaksa bu kolay ama marjı artırmaksa, iyi taktik yapıyor”

Kişmir son olarak şunları kaydetti:

Mesela Arıklı bugün ne yaptı bu konuda? Vurgun var diyor, kim yaptı biliyorum diyor, madem biliyorsun çık açıkla. Sayıştay raporu da var elinde, neden paylaşmıyorsun? Niyetin hesap sormaksa bu kolay. Ama niyetin marjı artırmaksa, iyi taktik yapıyor. Nieyetin hesap sormaksa, çok konuşmazsın iş yaparsın. Yok değilse, çok konuşursun, iş yapmazsın, zamana oynarsın, unutulur. Bugünün tarihini yazın ikincisi olacak.











Başa dön tuşu