KıbrısManşet

AKÜN, yüz yüze eğitim kararının isabetli olduğunu açıkladı

Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun Şubat 2021 tarihinden itibaren yükseköğretimde yüz yüze öğretime devam edilmesi kararının isabetli ve yerinde bir karar olduğunu ve desteklediklerini açıkladı

Bu karar,öğrencilerin adaya gelişini kolaylaştıracak tedbirlerle desteklenmeli

AKÜN, öğretimin yüz yüze yapılmasının eğitim/öğretim kalitesi açısından önemini vurgulayarak, bu yönde alınmış olan kararın sevindirici olduğunu ancak bu kararın öğrencilerin adaya gelişini kolaylaştıracak tedbirlerle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Konuya ilişkin AKÜN tarafından yapılan değerlendirmede aşağıdaki hususlar vurgulandı:

Bu kapsamda ilk aşamada Kıbrıs Türk Öğrenci Yurtları Birliği’nden yapılan öğrencilere yurt ücretlerinde indirim yapılacağı açıklama olumlu bir gelişme olduğu ancak öğrencilerin adaya gelişinin sağlanması açısından tek başına yeterli omadığı belirtildi.

Henüz hayata geçirilemedi

Güz Dönemi başında Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığınca açıklanan ve öğrencilere Koopbank tarafından verilecek ve içine 500 TL konacağı belirtilen banka kartı konusundaki uygulama henüz hayata geçirelemediğini, düşünce olarak çok güzel olan ve öğrencilere alışverişlerinde indirim sağlayacağı da ifade edilen söz konusu kartın öğrencilerin kullanımına bir önce sunulması çok yerinde bir gelişme olacağı açıklandı.

Bilet fiyatlarında öğrencilere indirim yapılması önemli

Halihazırdaki havayolu sefer sayısı ile öğrencilerin KKTC’ye gelişlerinin sağlanmasının mümkün olmadığını herkes görebildiğini belirterek, sefer sayıların artırılması ile birlikte bilet fiyatlarında öğrencilere indirim yapılması da önemli olduğunu belirtildi.

Bu konu ile birlikte; KKTC’ye dışarıdan gelecek öğrenci sayısı dikkate alındığında karantina kapasitesinin, karantinadaki sadece sağlık uygulamalarının değil görevli-gelen yolcu iletişim ve nezaketinin de gözden geçirilmesinin önem arz ettiği düşüncesinde olan AKÜN,bu yoğunlukta hizmet verecek sağlık ve idari personelin söz konusu sürece hazırlanması gerektiğini belirtti.

Kiralar TL bazında olmalı

Kira kontratlarının da ele alınması gereken bir husus olduğunu açıklayarak, daha önce de bir çok kere dile getirilmiş olan kiraların TL bazında olması, TL kontrat yapan ev sahiplerine vergi indirimi, öğrencilerle yapılan kontratların 9-10 aylık olması gibi konular da yeniden gündeme alınması gerektiğini duyurdu.

Ortaya konmuş olan “Öğrenci Dostu Ada” projesinin çok güzel düşünülmüş bir proje olduğunu belirten AKÜN, bu proje kapsamında KKTC Hükümeti tarafından hedeflenmiş olan hususların icraya dönüştürülmesinin önemini vurguladı.

AKÜN, yüzyüze eğitim kararını destekliyor

AKÜN, 2021 Şubat ayından itibaren yüz yüze öğretime devam edilmesi konusunda alınmış olan kararı desteklediğini, kararın hayata geçirilmesindeki tüm aşamaların başarı ile gerçekleştirilmesini temenni ettiğini, AKÜN üzerine bir görev düşerse memnuniyetle katkı koyacaklarını açıkladı.











Başa dön tuşu