KıbrısManşet

Sektör iflasın eşiğinde, meyhaneler satılığa çıkarılıyor

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu‘nun dün açıkladığı ‘yarı kapanmayı’ andıran Kovid-19 kararlarına tepkiler büyüyor

Sektörde kriz derinleşiyor

Açıklanan son kararlarda, restoratlar ve cafelerin, saat 21:00’dan sonra kapatılması öngörülürken, bar ve meyhanelerin tamamen kapalı kalması kararının 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılması, sektördeki krizi derinleştirdi

Hali hazırda, pandemiden dolayı ekonomik darboğaz yaşayan sektör esnafı, alınan son kararların ardından tamamen kepenk indirmeye başladı.

‘Bizim Meyhane’ satılığa çıktı

Son örnek, Gönyeli‘nin sevilen mekanı ‘Bizim Meyhane‘ adlı işyerinde yaşandı

İşletme sahibi Emirali Tatlıdil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uzun yıllardır hizmet veren mekanını satılığa çıkardığını duyurdu

Tatlidil, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu ve Sağlık Bakanlığı‘nın aldığı tutarsız kararlar üzerine, mekanını satmaya karar verdiğini açıkladı

Tatlidil’in paylaşımı şu şekilde:

“Yaklaşık 16 yıldır yaptığım bu işi malesef, tutarsız ve dengesiz alınan Üst Kurul ve Saglik Bakanligi kararlarından dolayi bu saatten sonra satmaya karar verdim.

“Sektörler kasıtlı olarak seçiliyor”

Cunku anladım ki burda küçük esnafa yasama şansı artık verilemeyecek bir kısım insanların egoları daha ustun geldiği için kimin çalışmaya ihtiyaci var eleman çalıştırır kira öder nasil geçirecek diye bir düşüncesi yok malesef. Özellikle bazı sektörlerin kasıtlı olarak seçilmesi de gerçekten düşündürücüdür.

Gelen talimatlar herhalde eksiksiz yerine getirilecek diye yemin edildi. Hani sendikalar, hani sanayi ve ticaret odalar, hani dernekler kurumlar kuruluslar?

Maalesef hiçbirimiz bir ise yaramayik suçlu biziz bunu istedik. Hep küçük menfaatler için el etek öptük ve sonunda olan oldu. Benden bu gadar”











Başa dön tuşu