KıbrısSürmanşet

LTB “Çam Kese Böceği” ile mücadeleye başladı

Lefkoşa Türk Belediyesi çam ağaçlarının en büyük zararlılarından biri olan “Çam Kese Böceği” ile mücadeleye başladı

ozgur_gazete_kibris_LTB_Cam_Kese_Bocegi_ile_mucadeleye_basladi1

Belediyeden yapılan açıklamada, “Ağaçlara ciddi zarar veren, insanlar ve evcil hayvanlarda da alerjik reaksiyonlara yol açan bu canlı türü için Orman Dairesi’nin de uygulamakta olduğu biyolojik mücadele yöntemleri ile Park Bahçeler ile Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi uzman ekipleri işbirliği ile kapsamlı olarak yürütülmeye başlanmıştır” denildi

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“İlaçlama programı geçmiş yıllarda Belediyemize gelen şikayetler ve ekiplerimiz tarafından tespit edilmiş olan zararlılar göz önünde bulundurularak yapılmaktadır.

Uygulama sırasında çevreye zarar verecek hiç bir kimyasal madde kullanılmamaktadır.

ozgur_gazete_kibris_LTB_Cam_Kese_Bocegi_ile_mucadeleye_basladi2

Çam Kese Böceği mücadelesinde amaç genelde insanlar üzerinde görülebilecek allerjik reaksiyonları engellemek ve çam ağaçlarında oluşabilecek zararlarla birlikte ağaçların kurumasını engellemektir.

Bu yıl mücadelede LTB sınırları içerisinde önceden listelenmiş 28 noktada 300’ün üzerinde Çam ağacına biyolojik ilaçlama yapılması hedeflenmektedir.

Mücadele için uygun dönem ve elimizdeki mevcut ilaç miktarları da dikkate alınarak sürdürmekte olduğumuz çalışmalar, yurttaşlarımızdan gelecek yeni şikayetler de değerlendirilerek ilaçlama için uygun dönem içerisinde yapılacaktır.

İlaçlama hizmetinden yararlanmak için 60 85 313 numaralı telefondan Park Bahçeler Şubesine mesai saatlerinde, mesai saatleri dışında ise Alo 185 Çözüm Hattı’na ulaşabilirsiniz”











Başa dön tuşu