KıbrısManşet

“Kıbrıslılar Birliği olarak her zaman Kıbrıslı güçlerin yanındayız”

Kıbrıslılar Birliği, bağımsızlık mücadelesine katkılarından dolayı Kıbrıslı değerlere veya kuruluşlara Onur Ödülleri takdim ediyor

Ödül, Şener Levent’e takdim edildi

Kıbrıslılar Birliği, Onur Ödülleri’nin, hayatını kendi halkı ve Kıbrıs Cumhuriyeti’ne adayan Kıbrıslı toplum lideri Dr. İhsan Ali’nin anısına verilmekte olduğunu açıkladı.

Birlik, 2020 yılında bu ödülü, Avrupa gazetesinin genel yayın yönetmeni Şener Levent‘e takdim etmekten büyük onur duymakta olduğunu belirtti.

Birlikten yapılan açıklama şu şekilde:

“Bu vesileyle Şener Levent ve Avrupa gazetesinin tüm yazarlarıyla dayanışmamızı tekrar dile getirmek isteriz. Türkiye’nin islamofaşist Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs’ın işgal altındaki kuzey bölgelerinin mahkemeleri tarafından Şener Levent ve Ali Osman Tabak’ın beraat ettirilmesinin ardından, Ankara’da Şener Levent’in yargılanması için yeni bir girişimde bulunmaktadır.

Avrupa gazetesi yazarları ve Şener Levent, tüm Kıbrıslıların onurudur. Kıbrıslılar Birliği olarak her zaman Kıbrıslı güçlerin yanında olacağımızı buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Kıbrıslılar Birliği, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve meşru anayasal düzeninin yeniden tesisi, Türk işgaline son verilmesi ve illegal yerleşiklerin ve orduların adadan temizlenmesi için verdiği mücadelesine devam edecektir”











Başa dön tuşu