KıbrısManşet

Rogers: Adına ‘Kovid Çadırı’ deseler daha doğru olur

Halkın Partisi Milletvekili Jale Refik Rogers, Meclis Genel Kurulu‘nda Lefkoşa Hayat Çadırı’nı eleştirdi

Rogers: Böyle bir yere nasıl izin verildi?

Yenikent bölgesinde geçtiğimiz günlerde açılan ve binlerce kişinin ziyaretine uğrayan Lefkoşa Hayat Çadırı’na Sağlık Bakanlığı’nın nasıl izin verildiğini merak ettiğini söyleyen Rogers, çadırın Kovid-19 yayılımına davetiye çıkardığını belirtti.

Adına “Kovid Çadırı” demenin daha doğru olduğunu kaydeden Rogers, kapanma kararının ardından bu çadırın açılmasının doğru olmadığını belirtti.

“İsteyenin gelip girebileceği bir yer”

 Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun son dönemde iptal ettiği fakat öncesinde 3 günlük karantinasız girişlere de değinen Rogers, o dönem karantinasız girişlerin tehdit unsuru olduğunu belirtti.

Rogers, cenaze, eğlence ve düğün sebebiyle rahatça ülkeye giren insanların halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurguladı. O dönemki 3 günlük karantinasız girişler yüzünden kaynağı belirsiz vakaların arttığını kaydeden Rogers, vakalar arttıktan sonra rastgele testlerin başladığını ve hükümetin bunu yapması için neden son noktaya gelinmesini beklediği sordu.

Bazı otellerin ve restoranların sosyal medyada yılbaşı programı reklam yapmasından bahseden Rogers, bu mekanların denetim kapsamına girip girmeyeceğinin paylaşılması gerektiğini savundu.











Başa dön tuşu