KıbrısManşet

Özyiğit: Dünya aşılanmaya başladı, biz halen ‘cek-cak’larla konuşuyoruz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, özellikle son günlerde yerel vakalarda ve bununla birlikte temaslı sayısında ciddi bir artış görüldüğünü belirterek, hükümetin denetim ve kontrol mekanizmasını yeterince yerine getiremediğini kaydetti ve “kontrol maalesef kayboldu” dedi

Özyiğit: Binlerce iş yeri kapandı, on binlerce kişi işsiz kaldı

Güney Kıbrıs’ta aşı uygulamasına bugün başlandığını, ancak ülkemizde ne gibi bir planın olduğunun halen açıklanmadığını belirten Özyiğit, “Dünya aşılanmaya başladı, biz halen cek caklarla konuşuyoruz” dedi. Özyiğit, sağlığın yanı sıra ekonomik anlamda da ciddi sıkıntıların yaşandığını, binlerce işyeri kapanırken, on binlerce kişinin de işsiz kaldığının bizzat ilgili örgütler tarafından açıklandığına dikkat çekti.

“3 aylık bin 500 TL’ler hala ödenmedi”

Özyiğit, UBP-HP döneminde söz verilmesine rağmen 3 aylık 1500 TL’lerin halen ödenmediğini, esnafa verilmesi gereken 2 Bin TL’nin de verilmediğini kaydetti. Geçtiğimiz gün yapılan Ankara ziyaretinin ardından verileceği taahhüt edilen kaynağın tamamen kamuya yönelik olduğunu, özel sektörün yine unutulduğunu belirten Özyiğit, pandemi sürecinden ekonomik anlamda en çok etkilenen özel sektör çalışanlarına yönelik çalışma yapılmamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugün Meclis’te yerel vakaların artması ve pandemi süreci, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılara ve hükümetin özel sektörü tamamen göz ardı eden anlayışına yönelik değerlendirmelerde bulunarak, ilgili bakanlara sorular yöneltti.











Başa dön tuşu