KıbrısManşet

Hak-Sen’den Ortapedik Özürlüler Derneği’ne anlamlı bağış

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen), Kıbrıs Türk Ortapedik Özürlüler Derneği’ne 3 tekerlekli sandalye ve 2 yürüteç bağışında bulundu

Kibrit: Birbirimizi kucaklamaya çok ihtiyacımız var

Kıbrıs Türk Ortapedik Özürlüler Deneği Başkanı Günay Kibrit konuşmasına, Hak-Sen’e bağışlarından dolayı teşekkür ederek başladı.

Çok güzel bir birlikteliğe ve iki kurumun dayanışmasına şahit olunduğunu belirten Kibrit, moral bozukluğuyla geçen 2020 yılında, bu bağışların kendilerine moral kaynağı olduğunu belirtti

Kibrit, “Ülkede ihtiyaç duyduğumuz dayanışma ve özellikle engelli insanlarımızın sıkıntı yaşadığı 2020 yılında, böylesi anlamlı ve değerli katkı için teşekkür ediyorum. Birbirimizi kucaklamaya çok ihtiyacımız var” dedi.

Büyükoğlu: Kurucu başkanımız Türkmen vesile oldu

Hak-Sen Başkanı Eren Büyükoğlu yaptığı konuşmasında, bu anlamlı bağışa Hak-Sen Kurucu Başkanı İzzet Türkmen‘in vesile olduğunu ancak sağlık problemleri nedeniyle şu an burada olamadığını ifade ederek, kendisine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Büyükoğlu, Hak-sen’in, gerek engelli vatandaşlara gerekse ihtiyaçları çocuklara, her zaman yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Hepimiz birer engelli adayıyız”

Büyükoğlu, buraya gelmeden önce de, Hak-Sen Yönetim Kurulu’nun verdiği yetkiyle, 10 ihtiyaçlı çocuğa da çanta hediye ettiklerini belirterek, “Şimdi burada da, 3 tekerlekli sandalye ve 2 yürüteç bağışlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gücümüz yettiğinde yardımlaşmaya devam edeceğiz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.

“Engelli istihdam sözü yerine getirilmedi”

Tüm sendika ve sivil toplum örgütlerine seslenmek istedğini söyleyen Büyükoğlu, “Bu tip yardımları birlikle daha katkılı bir hale getirelim. Devlet büyüklerine de seslenmek isitoyurum, geçen yıl istihdam sözü almıştık engelli bireylerimiz için. Malesef bugün oldu bu erçekleştirilmedi. Umarım 2021 yılı itibariyle bu söz yerine getirilir” dedi.











Başa dön tuşu