KıbrısManşet

Bakanlığın anlatımı bozuk ve hatalı açıklamasını kimse anlamadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, özel sektör çalışanlarına, Ekim ve Kasım aylarını kapsayan dönem için, bin 500 TL destek ödemelerinin yapıldığını duyurdu ama kimse ne olduğunu anlamadı

Vatandaş şaştı kaldı

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamayı okumakta dahi zorlanan vatandaş, açıklamanın altını yorumlarla doldurdu.

Bakanlık geçtiğimiz hafta sadece turizm ve taşımacılık sektörü çalışanlarına ödenmek üzere, işverenlerin hesabına bin 500 TL yatırmıştı.

Yeni açıklamada ise ‘Özel sektör’ gibi geniş bir ifade kullanıldı ama hiç bir özel sektör çalışanına, geriye dönük destek ödemesinin yapılmadığı ortaya çıktı.

İfadeler tamamen yanlış

Ayrıca açıklamada, ‘Sosyal sigorta ve Sosyal güvenlik prim desteği adı altında 1500 TL Ekim ve Kasım ayları ödemeleri Çalışma ve sosyal güvenlil bakanlığı tarafından hesaplara yatırılmıştır’ denilse de, bu destek de işverene para olarak verilmiyor.

İşveren daha az prim yatırarak bundan yararlanıyor. Açıklamada kullanılan hatalı bir diğer ifade ise, ‘Destek Ödemesi Tüzüğü’ ifadesi. Halbuki bu isimde bir tüzük de yok.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

 

Vatandaşın yorumu:

 











Başa dön tuşu