KıbrısManşet

Saner: Kurallara uyalım

Başbakan Ersan Saner, hedeflerinin Türkiye’den temin edilecek 500 bin aşıyla halkın en az yüzde 80’inin aşılanmasını sağlamak olduğunu belirterek “Ancak o noktaya gelinceye kadar salgınla mücadeleyi yoğun ve etkin bir şekilde sürdürmeliyiz” dedi

Saner, çağrıda bulundu

Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun kararlarına titizlikle uyulması çağrısı yaptı. Başbakan Saner, Kovid-19 salgınının, sadece sağlığı değil, ekonomi, sosyal yaşam ve psikolojiyi de olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Kovid-19 salgını nedeniyle ilk kez, bu kadar uzun süre, zaruri ihtiyaçları gidermek dışında, evlere kapanmak zorunda kalındığını kaydetti. Başbakan Saner yayımladığı yılbaşı mesajında, Kıbrıs Türk halkının ilk kez bu denli okul, iş yeri, yakınlarından uzaklaştığını, ekonominin daraldığını, bütçedeki açığın büyüdüğünü ifade etti.

“İmkânları sonuna kadar kullandık”

Yaşanan sorunlara rağmen tüm sektörlere ayakta durabilmeleri için devlet olarak elden gelen katkıyı yaptıklarını belirten Saner, devlet ve özel sektör çalışanları için tüm imkânları sonuna kadar kullandıklarını aktardı.

 











Başa dön tuşu