KıbrısManşet

Öldürülen Naim’in eşinden, yürek yakan açıklama

13 Mart 2019 tarihinde evinin önünde katledilen iş insanı Gökhan Naim’in eşi Neylan Naim, eşini öldüren kiralık katillerden bir tanesinin aldığı cezaya isyan ederek “Bugün ikinci kez yine öldürüldüm” dedi

“Avukat tutma hakkı bile tanınmadı”

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Neylan Naim, eşini öldüren katillerden bir tanesinin 30 yıla mahkum edilmesinin işlediği suçun karşılığı olmadığını ifade ederken, süreçte çok mağdur edildiğini, kendisine avukat tutma hakkı bile tanınmadığını vurguladı. Neylan Naim, yargıya hep güvendiğini, verilen karara da saygı duyduğunu ancak bu kararın toplum vicdanında kabul görmediğini belirtirken, iyi halden 18 yıl sonra bahse konu katilin serbest kalarak halkın arasına karışma ihtimalinin altını çizdi.

İşte Neylan Naim’in o paylaşımı;

“Bugün ikinci kez yine öldürüldüm ama ne yazık ki hala oksijen alıp karbondioksit verebiliyorum.
13 Mart 2019 tarihinde eşim Gökhan Naim ‘in kapımızın önünde 2 silah 2 saldırganla öldürülerek paralarının çalındıgı gün benim de ilk öldüğüm gündü.
Ama adalet belki yerini bulur diye sabırla bekledim. Hep haksızlıga ugradım. Bu yargı süresince ben kendimi katil sandım katilleri de suçsuz. Avukat tutma hakkım bile olmadı. Bu nasıl adalet?
Bugün kiralık katilin sadece 30 yıla mahkum olduğuna şahit oldum.
Bu katil 18 yıl sonra iyi niyetten çıkıp aramızda dolaşacak.
Şu an ikinci kez öldürüldüm ama hala ve yine oksijen alıp verebiliyorum
Mahkemelerin verdigi kararlara saygım vardır ancak kanaatimce bu ceza böyle büyük bir suç için çok küçük kalmıştır.
Bu suçun daha da artması ve adaletin yerini bulması için ne yapmamız gerekir????”

“Anlam veremiyorum”

Gökhan Naim eşi Neylan Naim’in yanı sıra kızları Özay Yudum Naim de verilen cezaya isyan ederken, halkın bu kararı şaşkınla karşılamasına rağmen basının “Rekor ceza” şeklinde haber yapmasına anlam veremediğini ifade etti.

İşte Özay Yudum Naim’in o açıklaması;

“Babamın katiline 30 yıl hapis cezası verildi. Dün karar açıklandığından beri 30 yılı duyanlar şaşırıp, cezayı az bulup, hem bizim için üzülüyorlar; hem de verilen cezayı yeteri kadar caydırıcı bulmayıp, kendilerini toplum içinde güvende hissetmediklerini dile getiriyorlar. Bugün bakıyorum da bir sürü haber sitesinde, gazetelerde manşetler atılmış rekor ceza, yargı acımamış şeklinde.

Olaya bir de şöyle bakın, 35 yaşındasınız, bir adamı evinin önünde öldürüp, 3.5 milyon TL parasını alıp, sadece 30 sene cezaevinde yatabilirsiniz, emeklilik yaşı olan 65 yaşınıza geldiğinizde ise hapishaneden çıkabilirsiniz.

Bu arada o 30 sene içerisinde aileniz o para ile güller gibi yaşar, belki bir iş kurar veya faizi ile geçinir siz de onlara emekliliğinizde katılırsınız. Böyle bir teklifi cazip görüp yapabilecek insanlarla dolu malasef ülkemiz.

O zaman bu durumda 30 sene mi caydırıcı bir ceza oluyor? Kaldı ki bu 30 senenin 30 sene olmayacağını iyi halden 18 senede kalacağını biliyoruz”

“Ateş düştüğü yeri yakar”

“Uzayan insan ömründe ve gelişen teknolojimizde 30 sene nedir ki?

Eğer yargımızın verdiği ceza yasalarımıza göre ağır bir ceza ise, yasalarımızın yeniden gözden geçirilmesi ve modern çağa ayak uydurması gerekmektedir.

Ne olursa olsun ateş düştüğü yeri yakar. Bu adamın yatacağı 30 sene bir daha bana babamın ne gülüşünü ne sarılmasını geri vermeyecek”

Neler olmuştu?

13 Mart 2019 tarihinde Gökhan Naim, evinin önünde kurşunlanarak öldürülmüştü. Geçtiğimiz hafta katil zanlılarına 30 sene hapis cezası verildiği açıklanmıştı.











Başa dön tuşu