KıbrısManşet

“Davalarda Zaman Aşımı Değişiklik Yasa Önerisi”, Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin gündeminde kaldı

Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilikiler Komitesi’nin gündeminde bulunan, “Davalarda Zaman Aşımı Değişiklik Yasa Önerisi”nin Ekonomi Bütçe ve Plan Komitesi gündemine aktarılması ve bu komitede ivedilikle ele alınmasına ilişkin tezkere Meclis’te tartışma yarattı.

“Değişikliğin başka bir komite gündemine alınmasına yönelik  karar alınamaz”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman,  halihazırda konuyu ele alan komite toplanmadan, bir yasa değişikliğinin başka bir komite gündemine alınmasına yönelik bir karar alınamayacağını dile getirdi.

Özersay: Esasa ilişkin endişeler var

Halkın Partisi (HP) Milletvekili Kudret Özersay da önerinin usul olarak uygun olmaması bir yana bu konuda esasa ilişkin de endişeleri olduğunu hükümetle paylaştıklarını ifade etti.

Özyiğit: Konu, doğru komitede ele alınsın

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yerinden söz alarak, konunun uzadığını, Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi Başkanı, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Sunat Atun’un önerisini yazılı olarak gerekçeleriyle sunmasını ve konunun doğru komitede ele alınmasını istedi.

Denktaş: Doğru değil

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serdar Denktaş da Hukuk Siyasi İşler Komitesi’nin bir konuyu görüştükten sonra bu konuyu Ekonomi Bütçe ve Plan Komitesi’ne danışabileceğini, son kararın Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nde nihai kararın da Meclis’te olduğunu anlattı. Denktaş, bu bağlamda yasa değişikliğinin Hukuk ve Siyasi İşler Komitesi’nden alınıp Ekonomi ve Bütçe Komitesi’ne aktarılmasının doğru olmadığını söyledi.

Atun: Usule aykırı adım atılmadı

Öneri sahibi Sunat Atun da yeniden söz alarak komiteler arasında yasa tasarılarının aktarılmasının geçmişte de yaşandığını dile getirdi. Hiçbir noktada usule aykırı bir adım atılmadığını iddia eden Atun, itirazın muhatabının kendisi olmadığını kaydederek itirazların Meclis Başkanlığı’na yapılmasını istedi.

Tartışmaların ardında öneri Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin gündeminde kaldı

Tartışmaların ardından varılan uzlaşmayla yasa önerisinin ivedilik alınmış şekliyle Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi gündeminde kalacağı Meclis Genel Kurul kayıtlarına geçirildi.

 











Başa dön tuşu