KıbrısManşet

Zaroğlu: Müdür, müsteşar atayamıyoruz, Başbakan girişimlerimize karşılık vermiyor

Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri ve Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, katıldığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulunarak, parti genel başkanı Erhan Arıklı hakkında ilginç sözler sarf etti

Zaroğlu: Arıklı sadece çalışma ofisini değiştirdi

İçinde bulunduğumuz dönemde birilerinin mutlak surette elini taşın altına koyması gerektiğini, onlardan birisinin de kendileri olduğunu söyleyen Zaroğlu, “Hükümette yer aldık ama şu an itibarı ile görüyoruz ki Genel Başkanımız Erhan Arıklı sadece çalışma ofisini değiştirmiş durumda” dedi

“Müdür müsteşar atayamıyoruz”

Yeniden Doğuş Partisi olarak hükümete gelmiş olmadıklarını belirten Zaroğlu, kendi müdürlerini, müsteşarlarını, kurum ve kuruluşlarda ki yöneticilerini, kısacası devleti yöneten kişileri atayamadıklarından yakındı.

Hükümet ortağı UBP’nin, kendi içinde bir takım sorun ve sıkıntıları olduğunu ve bunu anlayışla karşıladıklarını söyleyen Zaroğlu, “Ancak sayın başbakan kendi partisi içerisinde sıkıntı yaşıyor diye bizim elleri kolları bağlı bir vaziyette oturmamız mümkün değildir” dedi.

“Başbakan girişimlerimize karşılık vermiyor”

Zaroğlu şöyle devam etti;

“Ben baştan söylemiştim; bir hata veya bir yanlış olursa hükümetin parçası olan bir milletvekili de olsam ben çıkar gereğini yapar ve konuşarak dile getiririm.

Unutmayalım ki şu anda vatandaşın icraata ihtiyacı vardır. Biliyorsunuz ki; hükümetlerde ilk 100 günlük süre çok önemlidir. Yapılması gereken icraatlar için bizim şu anda çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Ancak atamaları yapamadığımız ve başbakanın girişimlerimize herhangi bir karşılık vermemesinden dolayı isıkıntı yaşıyoruz.

Bir kez daha altını çizmek istiyorum; Biz Yeniden Doğuş Partisi olarak hükümete gelmiş değiliz .En kısa sürede bu işin çözümünü bekliyoruz. Bunun aksi bir tutum bizim tarafımızdan kabul edilemez”











Başa dön tuşu