KıbrısManşet

Son bir aydır neredeyse hiç yağmur yağmadı

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, kurak geçen Aralık ayının ardından, Ocak, Şubat ve Mart aylarında da yağış miktarının normalin altında kalmasını beklediklerini belirtti

Buran: Normallerden az yağış kaydedildi

2020 Aralık ayında Batı Mesarya hariç tüm bölgelerde normallerinden az yağış kaydedildiğini belirten Buran,  buna bağlı olarak KKTC ortalamasının 55.9 kg/m² ile normalinin yüzde 25 altında kaldığına vurgu yaptı.

Son bir aydır neredeyse hiç yağmur yağmadı

Son bir aydır neredeyse hiç yağmurun yağmadı.  Özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanların gözü hava tahmin raporlarında.  Kurak bir kış geçiyor ve bu durumun önümüzdeki aylarda da devam etmesi bekleniyor.

“Yağış miktarı normalin altında seyredecek”

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, önümüzdeki aylardaki yağışların da normalin altında seyredeceği uyarısında bulundu.  Buran, yapılan meteorolojik değerlendirme ve analizler sonucunda 2021 Ocak, Şubat ve Mart aylarında hava sıcaklığının normallerinin 2 ile 3 °C üzerinde, yağış miktarlarının ise normallerinin altında gerçekleşmesinin öngörüldüğünü kaydetti. Raif İlker Buran, “Bu veriler ışığında geçmiş aylarda kaydedilen yağış miktarları da göz önünde bulundurularak bölgesel bazda ılık, kurak ve/veya yarı kurak bir kış ve ilkbaharın bizleri beklediğini söyleyebiliriz” dedi.











Başa dön tuşu