KıbrısManşet

İşletmelere ve çalışanlara destek verilecek

Güney Kıbrıs’taki Maliye Bakanı Konstandinos Petridis ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu’nun, dün, Covid-19 pandemisinden etkilenen işletmeler ve çalışanlar için 400 milyon Euro’luk destek paketi açıkladığı bildirildi

İşten çıkarmaların önüne geçilmesi hedefleniyor

Alithia gazetesi, bu paketin, bugüne kadarki en büyük destek paketi olduğunu ve hedefin, işten çıkarmaların önüne geçmek ve işletmelerin yaşadığı krizin aşılmasını desteklemek olduğunu yazdı.

Gazete, destek tedbirleri kapsamında taksit erteleme imkanının sunulduğunu ve belli kriterler çerçevesinde tam/yarı kapanma koşullarına bağlı olarak, maaşını alamayan kişilere maaşının yüzde 60’ının ödeneceğini kaydetti.

Haberde, yeni tedbirler kapsamında, okulların kapanmasıyla bağlantılı olarak, 15 yaş altı çocuğu bulunup çocuklarına evde bakmak zorunda olan ve çalışamayacak olan personel için de maaşının yüzde 60’ı kadar ödenek bağlandığı belirtildi.

Gazete, yeni tedbirler çerçevesinde vergi yükümlülükleri için de kolaylıklar sağlandığını ve taşınmaz sahiplerine vergi indirimi yapılacağını; ayrıca işletmelere kira sübvansiyonu sağlanacağını yazdı.











Başa dön tuşu