KıbrısManşet

Gazeteciler Birliği’nden, Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle mesaj yayımladı

“Gazeteciler, ülke demokrasisine büyük katkı sunuyor”

Birlik yayımladığı mesajda, gazetecilerin, ülkenin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunduğunun altı çizildi ve tüm çalışan gazetecilerin günü kutlandı

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Dünyamızda bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır.

Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.

Vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve dili olan, haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadır.

Basın emekçilerimizin en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmaktır.

Bu vesileyle; tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu bir meslek yaşamı diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz”











Başa dön tuşu