KıbrısManşet

“Elbet bir gün bu zihniyeti sonlandıracaklar çıkacak”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu‘nda konuşan Halkın Partisi (HP) milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, ‘geçici istihdamlar’ konusuyla ilgili konuştu

Manavoğlu: Gereği yapılsın

1500 TL’lik ödemeler konusunda hâlâ çözülmeyen sorunlar olduğunu dile getiren Manavoğlu, bu konuda gereğinin yapılmasını istedi.

“Mecbur musunuz pandemiye sığınarak bu sınavları KHK’ya ertelettirmeye”

Hemşirelik ve diğer kadrolarda yapılması beklenen sınavlar hakkında konuşan Manavoğlu, “Mecbur musunuz pandemiye sığınarak bu sınavları KHK’ya ertelettirmeye ya da farklı şekilde yapılmasına teşvik etmeye?” diye sordu.

“İstense bu sınavlar yapılabilir”

“İlla işe ihtiyacı olan gençlerin iradelerine ipotek koymak için partizanlık yapmak zorunda mısınız?” sorusunu da yönelten Manavoğlu, elbet bir gün bu zihniyeti sonlandıracakların çıkacağını ifade etti. Manavoğlu, istense bu sınavların yapılabileceğini kaydetti.

“Hükümet, sosyal mesafe ve maske denetimine müdahale edemiyor”

Yeni pandemi hastanesine gidip PCR yaptırmak isteyenlerin sosyal mesafe ve maske olmaksızın sıraya girdiğini ifade eden Manavoğlu, hükümet buna müdahale etmezken denetlemeden bahsettiğini söyledi.

Manavoğlu, Ercan’da yapılan mezat satışta da, ehliyet sınavlarında da benzer sahnelerin yaşandığını belirtti.

“Bakanlar Kurulu gerekli kararları almalı”

Vatandaşın ödeme kabiliyetinin azaldığına işaret eden Manavoğlu, borç alacak ilişkilerinin gözden geçirilmesi, Bakanlar Kurulu’nun gerekli kararları alması gerektiğini kaydetti.











Başa dön tuşu