KıbrısManşet

Özyiğit: Güney Kıbrıs’a geçmeden yazı almak mümkün değil

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güney Kıbrıs’ta çalışan; fakat önlemler nedeniyle çalışmaya gidemeyen emekçilerle ilgili “Güney Kıbrıs’ta çalışan ve pandemi nedeniyle işine devam edemeyenlere gerekli destek verilsin” dedi

Özyiğit: Aşılarla ilgili halkta tedirginlik yaşanıyor

Cumhuriyet Meclisi’nde konuşan Özyiğit, Genel Kurul’un geç başlamasını eleştirerek başlayan Özyiğit, aşılarla ilgili halkta tedirginlik yaşandığını ifade etti.

“Gerekli destek verilsin”

Güney Kıbrıs’ta çalışan ve pandemi nedeniyle işine devam edemeyenlere gerekli desteğin verilmesi gerektiğini söyleyen Özyiğit, güneyde inşaatların devam ettiğine dair bu insanlardan yazı istendiğini ancak güneye geçmeden yazı almanın mümkün olmadığını anlattı.

“Yerel bulaş aşağıya çekilmeden 30 bin öğrenci nasıl gelecek?”

Yerel bulaşın azalması için herhangi bir önlem alıp alınmadığını soran Özyiğit, 30 bin öğrencinin ülkeye getirilmesinden söz edildiğine işaret ederek, yerel bulaş aşağılara çekilmeden bunun nasıl başarılacağını sordu. Özyiğit, gerekli tedbirlerin alınması, sektörlere gerekli yardımların yapılması gerektiğini kaydederek gerekirse başka yerlerden kesinti yapılıp bu yardımların gerçekleştirilmesi yoluna gidilebileceğini anlattı.

“Öğretmen ve hemşire sınavlarının yapılmasına ne engel oldu?”

Aralık’ta Kamu Hizmeti Komisyonu yeterlik sınavlarını yaptığına işaret eden Özyiğit, öte yandan öğretmen ve hemşire sınavlarının yapılmasına ne engel olduğunu sordu.

 











Başa dön tuşu