KıbrısManşet

Saner: Güneyde çalışan işçiler, karantina otelinde kalmayı reddediyor

Başbakan Hamza Ersan Saner, Güney Kıbrıs‘ta çalışan işçilerin verdiği dilekçede karantina otelinde kalmayı reddettiklerinin yazdığını ifade etti

Saner: Yasa gücünde kararnamenin yasallaşması için çalışma var

Başbakan Ersan Saner Meclis’te çıkarak konuşmalara yanıt verdi. Sabah bir yasa gücünde kararnamenin yasallaşması konusunda bir çalışma olduğunu ifade eden Saner, Meclis’in bu nedenle geç açıldığını iddia etti.

“Çin aşısıyla ilgili olumlu görüş aldım”

Aşılar konusunda geçen hafta Gazimağusa Suriçinde bilgisine güvendiği bir uzmanla görüştüğünü, kendisinden Çin aşısıyla ilgili olumlu görüş aldığını anlatan Saner, sadece kendi içinde değil farklı görüşleri de alarak karar üreteceklerini anlattı.

“Bazı kesimler kapanmayı istiyor, ekonomik örgütler buna karşı çıkıyor”

Bazı kesimlerin kapanmayı isterken ekonomik örgütlerin buna karşı olduğunu dile getiren Saner, Covid-19’un bulaşıcı hastalık ilanı kararı geri alınmadığı müddetçe tüm kararların Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alındığını kaydetti.

“Karantina otelinde kalmayı reddediyorlar”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit’e “Bir kesim kapanma isterken, Güney tamamen kapanmışken, Kuzey’i Güney’e nasıl açabileceğimiz konusunda sizin yaklaşımınız ne?” diye soran Saner, Güney’de çalışan işçilerin verdiği dilekçede karantina otelinde kalmayı da reddettiklerinin yazdığını ifade etti.

“Çalışma var”

Başbakan Saner, öğrenci gelse de gelmese de yerel bulaş konusunda önlem alınabileceğini belirterek öğrencilerin karantina sürecini tamamlayıp okullarda eğitimine başlaması yönünde bir çalışma olduğunu söyledi.

“Sınavlar yapılacak”

Hükümetin 13’üncü iş gününde olduğunu belirten Saner, 17 Ocak’ta öğretmenlerin akabinde de hemşirelerin sınavlarının yapılacağını kaydetti.

“Ödenmemiş bir taksit kaldı”

1500 TL ödemelerle ilgili ödenmemiş bir taksit kaldığını dile getiren Saner, soruyu Halkın Partisi (HP) Manavoğlu’nun sorması nedeniyle şaşırdığını, HP ile olan koalisyon döneminde bu ödeme eksikliğinin yaşandığını kaydetti.

“Hükümetten çok vatandaş kendi sağlığı için özen göstersin”

Pandemi konusunda maske mesafe hijyenin önemine dikkat çeken Saner, bu konuda hükümetten çok kendi sağlığı için vatandaşın özen göstermesi gerektiğini dile getirdi.

“Tüm vaatler gerçekleşecek”

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce verilen tüm vaatlerin gerçekleşeceğini iddia eden Saner, Ulusal Konsey’in toplanması için gereğinin yapılacağını düşündüğünü belirtti. Güney’den gelecek aşılarla ilgili Sağlık Bakanlığı çalışmalarının sürdüğünü anlatan Saner, altyapı konusunda henüz sonuç alınamadığını, yetkililerin konu üzerinde hassasiyetle çalıştığını anlattı.

 

 











Başa dön tuşu