KıbrısSürmanşet

AKEL, Anastasiadis’e yönelik eleştirilerini sürdürüyor

AKEL, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e yönelik eleştirilerini sürdürüyor

AKEL’den vatandaşlık eleştirisi

Alithia ve diğer gazeteler, AKEL’in Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “Politis” gazetesinde yer alan söyleşisinin ilk kısmında yer alan ve Rum hükümetinin, yatırım karşılığında vatandaşlık verilmesi programına ilişkin sözlerine eleştiri getirdiğini yazdılar.

Habere göre AKEL’den yapılan açıklamada, Anastasiadis’in söz konusu söyleşisinde, Suudi Arabistan vatandaşı bir kişinin özel uçağını kullanması ve söz konusu kişiyle tatile gitmesi konusunda yaptığı açıklamalar eleştirildi.

Anastasiadis’in temsil ettiği makamın ve hükümetin işleyişinin koruyucusu olması gerektiğini ve kendisi ile hükümetin çıkar çatışmasının ne anlama geldiğini hala idrak edemediğinin görüldüğü belirtilen açıklamada, hiç kimsenin Anastasiadis’in bu açıklamalarını inandırıcı bulmadığını vurguladı.

Gazete, söz konusu söyleşiye L. Papafilippu avukatlık bürosundan da tepki geldiğini, yapılan açıklamada, büronun tamamen yasalar çerçevesinde hareket ettiği ve Anastasiadis’in büronun kurucusu Lukis Papafilippu’nun adını anmasının “büyük bir talihsizlik olduğu” ifade edildi.

Anastasiadis söyleşisinde, Suudi Arabistan uyruklu kişinin avukatlığını hiçbir zaman yapmadığını, söz konusu kişinin avukatlarının Lukis Papafilippu ve Hristos Patsalidis olduğunu, Suudi Arabistan vatandaşı kişinin uçağını kullanmasının ise “devletin büyük tasarruf yapmasını sağladığı” iddialarında bulunmuştu.











Başa dön tuşu