KıbrısManşet

Rogers: Ben meclis başkanımı seçtiremedim, vebalini de halk ödesin

Halkın Partisi Genel Sekreteri Jale Refik Rogers, UBP-DP-YDP Azınlık Hükümeti‘nin halkın iradesini yansıtmadığını ve ülkeye bir hükümet değil sadece bir bakanlar kurulu kazandırıldığını söyledi

Rogers: Zorlama bir yapı oluşturuldu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, halkın iradesini yansıtmayan zorlama bir yapının oluşturulduğunu belirtti.

Rogers, bunu yapının da, ülkeye belki bir bakanlar kurulu kazandırmış olabileceğini ancak bir hükümet kazandıramadığının gün gibi ortada olduğunu belirtti.

“Bir seçim ve siyasi çıkar uğruna…”

Rogers, ülkede seçim öncesi yapılması gereken yaşamsal işlerin var olduğunu hatırlattığı açıklamasında, “Bir seçim ve siyasi çıkar uğruna, bu ülkenin bir yıl daha bütçesiz kalmasına, sektörlerin ekonomik çöküş yaşamasına, halkımızın da bir salgının ortasında aşısız, ilaçsız kalmasına müsade etmemeliyiz” dedi.

“Hiç bir gün böylesi bir kriz ortamına sürüklemedik”

Rogers şöyle devam etti;
“Asırda bir rastlanan önemli bir salgının ortasında kalmamıza rağmen, Halkın Partisi olarak hükümette bulunduğumuz dönemde ülkeyi hiç bir gün böylesi bir kriz ortamına sürüklemedik.

Pek çok zaman siyaseten yaşayacağımız tüm kayıplara görmemize rağmen, partimiz değil halkımız dedik. Bugün de aynı noktadayız.

“Erken seçim kaçınılmaz ama…”

Şimdi sağduyu ile hareket etme zamanıdır.

Ben meclis başkanımı seçtiremedim, vebalini de halk ödesin zamanı değildir. Erken seçim kaçınılmazdır ancak süreç soğukkanlılıkla yönetilmeli, yapılacak işler tamamlanmalı ve öyle seçime gidilmelidir”











Başa dön tuşu