KıbrısManşet

Kondoz: 9 ilacımın 8’i hastanede yok

Pandeminin başından bu yana onkoloji ve diyaliz hastaları ilaç sorunu yaşıyor. Böbrek hastası Ahmet Kondoz reçete edilen 9 ilaçtan 8’ini dışardan almak zorunda

Kondoz: 1 aspirin verip beni yolladılar

Yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele eden, iki böbreği de çalışmadığı için diyaliz tedavisi gören Ahmet Kondoz, kullanmak zorunda olduğu hayati önemdeki 9 ilacın 8’inin devlette olmadığına söyleyerek isyan etti.

Yaşadığı sorunları Özgür Gazete’ye anlatan Kondoz, doktorunun reçete ettiği 9 ilacın 8’ini devlet hastanesi eczanesinden alamadığını belirterek, “1 aspirin verip beni yolladılar” dedi.

“İlaçlarım her ay 3 bin TL’yi buluyor”

Koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin başladığı ilk dönemlerde de ilaçlarını bulmakta güçlük çektiği anlatan Kondoz, kendisine, solüsyonların da bitmek üzere olduğunun söylendiğini belirtti.

Kondoz, “Hükümet yetkilileri bu sorunu çözmeli. Uzun zamandır bu konuyu sallıyorlar. İlaçlarımı dışarıdan alacak olsam her ay 3 bin TL civarı tutuyor. Benim tek bir ilacım bin 80 TL” dedi.

“Her gün 12 saat diyalize giriyorum”

Ağır diyaliz hastası olduğunu belirten Kondoz, kendi evinde her gün 12 saat diyalize girdiğini, 2 böbreğinin de çalışmadığını kaydetti.

Sadece diyaliz hastalarının değil, onkoloji hastalarının da ilaçlarını bulma konusunda sorun yaşadığını dile getiren Kondoz, “Tanıdığım onkoloji hastaları da ilaçlarını bulamadı” dedi.

Mustafa Baflı / Özel Haber











Başa dön tuşu