KıbrısManşet

“Aşılamanın Ocak, Şubat ve Mart aylarında tamamlanması hayatidir”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, Türkiye Cumhuriyeti üzerinden 20 bin adet Sinovac aşısının bugün ülkemize gelmiş olmasının önemli aynı zamanda memnuniyet verici bir gelişme oldğunu açıkladı

“Akıldışı, halk sağlığını hiçe sayan, kabul edilmez bir açıklama”

İncirli sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Sn. Tatar’ın salgında en önemli güç olan aşıların temini ile ilgili yapmış olduğu akıldışı, halk sağlığını hiçe sayan, kabul edilmez, aşılama sürecini tehlikeye atan bir açıklama olsa da etkinliği ve güvenirliği kanıtlanmış her çeşit aşıya ulaşma çalışmaları hız kesmemelidir. Tüm insanlığı tehdit eden salgın karşısında devlet yönetenlerin ayrılıkçılığı, düşmanlığı değil dostluğu ve işbirliğini savunmaları gerekir” dedi.

“Sağlık Bakanlığı acil durum onayı için değerlendirme yapmalı”

Çin menşeli Sinovac aşısının ülkemizde kitlesel aşılamada kullanılabilmesi için Sağlık Bakanlığı’nın süratle bilimsel verileri inceleyerek acil durum onayı için değerlendirme yapması gerektiğini hatırlatarak, “Unutmayalım, havanın soğuması ile virüs daha hızlı yayılacak, daha çok insanımız hastalanacak. Aşılama çalışmalarının Ocak, Şubat ve Mart aylarında tamamlanması hayatidir. Yaygın ve hızlı bir aşılama yapmalıyız, gecikme, aksama insan yaşamına zarar verir” dedi ve zamanlamanın önemini belirtti.

“Aşılama ile hastalığa karşı daha güçlü olacağız”

Aşılama ile hastalığa karşı mücadelede çok daha güçlü olacağımızı söyleyen, İncirli, salgına karşı güç kazanmamız ve kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılabilmesi için aşılama ile birlikte maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaya devam etmemiz gerektiğini de vurguladı.

“Aşı ile birlikte gevşemeye yer yok”

İnsanların aşılandıktan 6 hafta sonra hastalığa karşı bağışık hale geleceğini açıklayan İncirli, aşı ile birlikte gevşemeye yer olmadığını belirtti. Toplumun en az %60’ının aşılanana kadar toplum bağışıklığından söz edemeyeceğimizi, çocukların okullarına, üniversitelerin öğrencilerine, esnafın tüketiciye, otellerin turistlere, kısacası ülkenin sağlığa ve refaha kavuşabilmesi için aşılamanın hızlı, yaygın, şeffaf, adil bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

İncirli, “Önceliklerin insan yaşamının korunması başta olmak üzere aynı zamanda kamusal hizmetlerin sürdürülmesi, ekonomik yıkımın ve işsizliğin durması hedefi ile oluşturulmasının takipçisi olacağız” dedi.











Başa dön tuşu