KıbrısManşet

“Göz göre göre belediyelerimizin batırılmasına asla tepkisiz kalmayacağız”

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), yıllardır emek mücadelesinin yanında çağdaş, kendi kendine yetebilen ve bölge halklarına en iyi hizmeti verebilen yerel yönetim anlayışı için bıkmadan usanmadan mücadele ettiklerini belirtti

Yalçınkaya: Diyalog yolu tükendi

Belediye Emekçileri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yalınkaya, bu bağlamda özellikle Belediyeler Değişiklik Yasası konusunda yıllardır her gelen hükümete dertlerini anlatsalar da ne yazık ki rengi farketmeksizin hükümetlerin bu değişikliği söz vermelerine rağmen Meclis’ten geçirmediklerine dikkat çekti. Artık geldikleri aşamada diyalog yolunun tükendiğini gördüklerini bildiren Yalınkaya,” Özellikle pandemi sürecinde hakkı ödenemeyecek olan sağlık çalışanlarımız ve diğer emekçi kardeşlerimizle birlikte belediyelerimiz ile emekçilerimiz, halkımıza bu süreçte hem hizmet anlamında hem de katkı anlamında çok büyük bir görev üstlenmiştir” dedi.

“Hükümetlerden ekstra hiçbir şey talep etmiyoruz”

Yalınkaya, “Hala bu zor ama bizler açısından onurlu olan görevi yürüten belediyelerimiz ve emekçileri hükümetlerden ekstra hiçbir şey talep etmemektedir. Tek istenilen adaletin ayaklar altına alındığı ve ekonomik krizin yaşandığı süreçte halka ilk dokunan ve onların sorunlarını çözen yerel yönetimlere hak ettikleri değerin verilmesidir” diyerek, “Ancak bütçe komitesinde yerel yönetimler için öngörülen kararlara bakınca resmen belediyelerin batırılmasına yönelik bir zihniyetin hakim olduğunu görüyoruz. Adaletten uzak, verilen emeğe saygısızca hazırlanan bütçe, tarafımızca kabul edilemezdir”dedi.

“Tepkimiz de kavgamız da büyük olacaktır”

BES, bu gündemle dün örgütlü oldukları dokuz belediye başkanıyla gerçekleştirilen toplantı sonucunda hem sendika hem de belediyelerin ortak noktada buluşmuş durumda olduğunu açıkladı.
Merkezi hükümetin, yerel yönetimlere hak ettikleri değeri ve saygıyı göstermediği takdirde güçlerini aldıkları sokaklara inmekten en ufak bir tereddüt duymayacaklarını kamuoyunun bilgisine aktararak, “Göz göre göre belediyelerimizin batırılmasına asla tepkisiz kalmayacağız. Gerekirse o meclisi merkezi hükümete dar edeceğiz. Tepkimiz de kavgamız da büyük olacaktır. Biz yaşamak ve yaşatmak için bu kavgaya hazırız. Hodri meydan!!!” açıklamasını yaptılar










Başa dön tuşu