KıbrısManşet

Erhürman: Siz hükümetinize, vekilleriniz de size güvenmiyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Mart ayında başlayan pandeminin ilk yılının dolmak üzere olduğunu ve hala yaşanan karmaşaya anlam veremediklerini belirtti

Erhürman: Hukuki açıdan “ağır yetki tecavüzü”

Erhürman, komite ve Bakanlar Kurulu arasında dün yaşanan “keşmekeşin” taşların hala yerine oturmadığının göstergesi olduğunu söyleyerek, “Üst Komite’nin sokağa çıkma kararı veya kapatma kararı üretemeyeceği biliniyorsa komite nasıl böyle bir karar alabiliyor?” diye sordu.

Hukuka aykırı davranıldığını söyleyen Erhürman, komite kararlarını tek bir kişinin revize etmemesi gerektiğini savundu.

Erhürman, dün gece hukuka aykırı bir revizyon yapıldığını, hukuki açıdan bunun “ağır yetki tecavüzü” olduğunu savundu.

“Hukuka ve komiteye olan güven sarsıldı”

Komitenin varlığının tartışılır hale getirildiğini savunan Erhürman, hukuka ve komiteye olan güvenin sarsıldığını belirtti.

Erhürman, tam kapanma tedbirinin hangi kriterler oluştuğunda alınan bir tedbir olduğunu sorarak, ortaya bir kriter konması gerektiğini söyledi.

Ülkede ciddi bir otorite boşluğu ve kaos yaşandığını hatırlatan Erhürman, istenilen kararlara uyulup, istenilmeyen kararlara uyulmaması gibi bir görüntü ortaya çıktığına işaret etti. Erhürman, “O zaman bir sürü karar alın, herkes istediğini seçsin ve ona uysun” dedi.

“Aşılama konusunda torpil iddiaları var”

Aşılama süreci ve aşılamalarda “torpil yapılıyor” iddialarının gündeme geldiğini söyleyen Erhürman, aşılanma programının şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılması çağrısında bulundu.

Hükümetin ekonomiyle ilgili vizyonu bulunmadığını ileri süren Erhürman, zamları, hayat pahalılığını vermek için yaptığını açıklayan hükümetin, şimdi de hayat pahalılığı artışını reel sektöre aktaracağını açıklandığını ancak bunun nasıl verileceğinin belli olmadığını savundu.

“Siz hükümetinize güvenmiyorsunuz, milletvekilleriniz de size güvenmiyor”

Erhürman, pandemi döneminde ayakta kalmak için ciddi bir çaba içinde olup, ekstra hizmetler vermek durumunda kalan belediyelerin gelir ve giderlerinde düşüş yaşandığına işaret ederek, 70 milyon TL pandemi ödeneği ayrılmazsa belediyelerin maaşları ödemekte dahi güçlük çekeceklerini söyledi.
Unutulmasına izin vermeyecekleri erken seçim çağrısının iktidara yönlendirilmiş bir çağrı olduğunu söyleyen Erhürman, “Siz hükümetinize güvenmiyorsunuz, milletvekilleriniz de size güvenmiyor” dedi.

“Kıbrıs Türk halkı bu duruma düşürülürse, bunun bedeli çok ağır olur”

Erhürman, 5+1 konferansına Cumhurbaşkanlığında şu an ilan edilmiş yaklaşımlarla gidilmesi halinde Rum lider Anastasiadis’in Güvenlik Konseyi kararlarına uyan taraf, Kıbrıs Türk tarafının da konsey kararlarına uymayan ve çözüm istemeyen taraf ilan edileceğini söyledi.

Tufan Erhürman, “Kıbrıs Türk halkı bu duruma düşürülürse, bunun bedeli çok ağır olur. Herkesin kendi pozisyonunu gözden geçirmesine fayda var. Bu yaklaşım kapsamlı çözümünden uzaklaşmış bir yaklaşımdır” şeklinde devam etti.











Başa dön tuşu