KıbrısManşet

Sucuoğlu’ndan DP ve YDP’ye: SİZ KİMSİNİZ?

Ulusal Birlik Partisi milletvekili Faiz Sucuoğlu, koalisyon ortakları Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi için açtı ağzını yumdu gözünü

Sucuoğlu: Oylamadan önce ‘problem yok’ demişlerdi

Havadis Web TV‘de Damla Dabiş‘in sorularını yanıtlayan UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu, hükümet ortakları Demokrat Parti ve Yeniden Doğuş Partisi için sert sözler sarf etti

UBP Mağusa Milletvekili Resmiye Canaltay‘ın aday olarak gösterildiği Meclis Başkanlığı seçimlerinin birinci turunda, koalisyon ortaklarının oy vermediklerini söyleyen Sucuoğlu, bunun çok yanlış olduğunu belirtti.

Sucuoğlu, “Oylamadan önce Başbakan Ersan Saner kendilerine sordu. ‘Bir probelem var mı?’ dedi, onlarda ‘Problem yok’ dediler” dedi.

“Siz kimsiniz?”

Oylama sırasında ise DP ve YDP’nin, ‘Biz oy vermeyelim de görelim bakalım kaç UBP’li oy verecek’ şeklinde bir yaklaşımda olduklarını söyleyen Sucuoğlu, “Size mi kaldı UBP’yi dizayn etmek? Siz kimsiniz?” diye sordu

Sucuoğlu, “İki kişilik YDP’ye mi yoksa 3 kişilik ve paramparça olmuş DP’ye mi kaldı UBP’yi denetlemek? Bu UBP’ye hakaretir. Siz kimsiniz? Önce bir aynaya baksınlar” ifadelerini kullandı.

“Önce aynaya baksınlar, senin haddine mi?”

Hükümet ortaklarının meclis başkanlığı seçimlerindeki tutumlarına oldukça sert tepki veren Sucuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaten 2 vekille koalisyona girmişsin, bir de başbakan yardımcısı olmuşsun. Sen koalisyon ortağıysan adam gibi oyunu vereceksin. Ne münasebet. DP’de bir parti başkanı tek tarafta, diğer iki arkadaş ayrı yerde. Kendi içinde paramparça olmuş 2 koalisyon ortağı partisi geliyor ve UBP’ye denetlemeye çalışıyor. Senin haddine mi bu?”











Başa dön tuşu