KıbrısManşet

El-Sen: Toplumumuzu, El-Sen ile birlikte direnişe çağrıyoruz

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın, ‘vurgun var’ sebebiyle yakıt ihalesini durdurmasına sert tepki gösterdi

El-Sen: Bu durumda Erhan Arıklı kimi cezalandırıyor?

Daha önce yapmış oldukları sözlü ve yazılı açıklamalara ek olarak bir çok konuda, toplumun bilgilenmesi açısından tekrar açıklama yapma gereği duyduklarını söyleyen sendika, Ekonomi ve Enerji bakanı Erhan Arıklı’nın, yakıt ihalesinin iptali ile özel bir şirketin daha önce bu ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddiasında bulunduğunu hatırlattı.

Sendika açıklamasında, “Şu anda Yakıt tedarik işlemi bu firmadan yapılıyor. Ayni Firma ile de İhale sonuçlanana kadar devam edecektir. Bu durumda Erhan Arıklı kimi cezalandırıyor? Kuzey Kıbrıs Halkını mı? Yoksa, ilgili firmayı mı?” ifadelerini kullandı.

“Arıklı’nın ne amaçladığı bilinmemektedir”

Sendika açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Yakıtın, uluslararası ihaleye çıkması tercih meselesidir. Geçen yıl uluslararası İhale yapılmış fakat İhaleye katılan bir yabancı firma, ki eksik evraklardan ve yanlış beyanlardan dolayı İhaleden elenmişti, Of Shore ( Dubai Posta Kutusu ) şirketi idi.

Bu firma ve bunun gibi firmaların katıldığı İhalelerde Pandemi nedeni ile ‘’Mucbir’’ sebep ile yakıtın getirilmesinin zor olduğu sözleşmenin iptalinin rahatlıkla yapılacağı bilinmektedir ve bu durumda yakıt nedeniyle karanlıkta kalan bir K.K.T.C.

Sendika olarak yaptığımız basit bir hesaplama ile Erhan Arıklı’ nın ihale iptali ile çıkacağı uluslararası ihalede ne amaçladığı bilinmemekle birlikta kaos yaratacağı kesindir.

“Enerji sektörü konusunda hiçbir fikri yok”

Çünkü Enerji Sektörü konusunda hiç bir fikri olmadığı için tahminlerde bulunarak spekülatif konuşmalarda kaos ortamı yaratmak istiyor.

Ülkemizin bir ada olduğu gerçeğinden hareketle bu tür spekülasyonlarla uğraşmak ülkeye ve topluma zarar vermektedir.

Devletten devlete diye 2016’dan önce ihalesiz kalitesiz yakıt alımları yapıldığını biliyoruz.

“Toplumumuzu da, El-Sen ile birlikte direnişe çağrıyoruz”

Geçmişte 55 Dolar’ dan alınan kötü yakıttan dolayı tankların dibinde tonlarca çamur birikintisinin hesabını veren de çıkmadı. Şimdi ayni uygulamayı Erhan Arıklı yapmayı planlıyor.

2016 yılından önce kayıtsız analiz yapılmadan fahiş fiyatlarla yakıt alınıyordu. Erhan Arıklı bu işleri yine ayni şekilde yapıp kaosa oynamaktadır.

Ancak El-Sen toplumun değeri olan Kıb-Tek’ e, Arıklı’ ya rağmen sahip çıkacaktır. Yine Kıb-Tek’ e yatırımları geciktirerek ve engelleyerek Aksa için zaman kazanmaya ve sözleşme süresini sanki doğalmış gibi Aksa Sözleşmesini uzatarak, Halkımıza yeni bedeller ödetme niyetinde olan, Erhan Arıklı’ yı uyarıyoruz.

Önümüzdeki günlerde toplanacak olan EL-SEN Yönetim Kurulu, bu konularla ilgili gerekli eylem kararlarını alacaktır.

Bu mücadelede Toplumumuzu da, El-Sen ile birlikte Direnişe çağrıyoruz”











Başa dön tuşu