KıbrısManşet

Arıklı: Özkıraç’ın bana çiçeklerle gelmesi gerekir

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, katıldığı bir tv programında, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç‘a yüklendi

Arıklı: Bana çiçekler vermeniz gerekir

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç, kurumun yapacağı yakıt ihalesini ‘Vurgun yapılacaktı’ gerekçesiyle iptal eden Arıklı’ya sert çıkmış ve ‘Ne yapmaya çalışıyor belli değil, enerji konusundan da hiç anlamıyor’ demişti

Arıklı, Kuzey Kıbrıs TV‘de katıldığı bir programda, kurumda yapıldığını söylediği ihale usulsüzlerini de anlatarak, Özkıraç için, “Ben kurumdaki usulsüzlükleri bitirmek için uğraştığımdan dolayı senin bana kucak açman, teşekkürlerle, çiçeklerle gelmen lazım” ifadelerini kullandı.

“Sanane kardeşim. Adama bak ya”

Sendikadının, kurumun çıkarlarını düşünüyorsa, kendisine destek çıkması gerektiğini kaydeden Arıklı Özkıraç’a seslendi.

Arıklı, “Ey Özkıraç, sanane kardeşim, adama bak ya. Ben çalışana mı dokunuyorum. Özkıraç kurumun menfaatini düşünüyormuş. Kurumun menfaatini düşünüyorsan, benimle birlikte olacaksın, benimle beraber savaşacaksın kardeşim” dedi.

“Benim gündemim ‘özelleştirme’ değil kurumu bataktan çıkarmak”

‘Özelleştirmeye karşı mısınız?’ sorusu üzerine konuşan Arıklı, kendi gündeminde böyle bir şey olmadığını söyledi.

Arıklı, “Benim gündemimde bu kurumu bataktan çıkarmak var. Bunu yaparken de, basını, kamuoyunu, sendikayı ve çalışanları birlikte mücadeleye çağırıyorum” dedi.

Destek verilsin ya da verilmesin, bunu yapacağını belirten Arıklı, “Bedeli ne olursa olsun, kararlıyım. Kurumu zarardan kurtardığınız zaman da, biri size ‘Özelleştirme’ derse, ‘Benim kurumum kar yapıyor, tıkır tıkır çalışıyor’ dersiniz ve karşı çıkarsınız” dedi.











Başa dön tuşu