KıbrısSürmanşet

Bayrak, Jotun güvencesiyle boyanıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bayrağı Jotun güvencesiyle boyanıyor

Bayrak, 20 futbol sahası büyüklüğünde 

Arbos Investment çözüm ortağı Intergaz işbirliği ile KKTC bayrağı, Boyama Projesi kapsamında boyanıyor.  2016 yılından itibaren faaliyet gösteren Arbos Investment’ın yenilenebilir enerji markası Climate’ten sonra göz bebeği markası Kerpich sponsorluğunda, Beş Parmak dağlarının Lefkoşa’ya bakan tarafında bulunan, 450×225 metre boyutlarında, 20 futbol sahası büyüklüğündeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı boyanıyor.

30 ton kırmızı ve beyaz boya  bölgeye lojistik destek olarak sağlandı

Intergaz tarafından yapılan açıklamada, Kerpich sponsorluğunda Jotun güvencesiyle, 30 ton kırmızı ve beyaz boya  bölgeye lojistik destek sağlanarak getirildiği belirtildi. Açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin simgesi olduğunun belirtildiği bayrağın muhafaza edilebilmesi için başlayan sürecin 12 kişiden oluşan uzman kadroyla hava koşullarının elverişli olması durumunda, 25 gün süreceği ifade edildi. Bayrağın yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü  “Ne Mutlu Türküm diyene!” cümlesinin de beyaza boyanacağı ifade edildi.

Açıklamada, Taşkent Beşparmak dağlarında, 20 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşen Bayrak Boyama Projesi açılış etkinliğinin, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı  Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Güv.K.K’lığı Yardımcısı Tuğgeneral İbrahim Dağman, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Necmi Karakoç, KKTC Bayrağını Işıklandırma Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu ve Intergaz Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer’in katılımlarıyla gerçekleştiği kaydedildi.

Tatar, teşekkürlerini iletti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, anlamı büyük olan bayrağın boyanmasıyla ilgili duygularını dile getirdiğinin kaydedildiği açıklamada, Tatar’ın zorlu hava koşullarında projede yer alan askere ve yetkililere teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

Kencer: Önce zemin temizlendi

Açıklamada, Intergaz Genel Müdür Yardımcısı Kader Kencer’in de Jotun güvencesiyle boyanmaya başlanan bayrağın önce zeminin temizlenme işleminin yapıldığını dile getirdiği belirtildi.  Kencer’in 143 bin metrekare alanın Jotun Pilot 2 Teknik Föyü ile boyanmaya başlandığının belirttiğinin yer aldığı açıklamada, Pilot 2 isimli bu ürünün, adada ilk kez bu proje kapsamında kullanıldığının altını çizerek bu projenin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını aktardığı da ifade edildi.

 











Başa dön tuşu