KıbrısManşet

KTAMS-KAMU-SEN: Tüm gün grevdeyiz

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ile Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesi’nde bugün tam gün grev uygulayacaklarını açıkladı

Bengihan: Çalışan tehdit edildi

İki sendika, Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesi’nde 1 çalışanın Kovid-19 pozitif çıkması üzerine bugün daire önünde ortak bir açıklaması düzenledi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, yaptığı açıklamada, görevli personelin amirine Kovir-19 temaslısı olduğunu söylediği ama ‘maaş kesintisi’ ile tehdit edilerek işe gelmeye zorlandığını söyledi.

Atan: Tam bir aymazlık

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan ise bu durumun tam bir aymazlık olduğunu söyleyerek, greve gideceklerini açıkladı

Yazılı olarak yapılan açıklama ise şu şekilde:

UBP-DP-YDP Hükümetinin pandemi sürecini yönetmede sergilediği beceriksizlik ve sorumsuzluk örneklerinden biri de Lefkoşa Gelir Vergi Dairesinde ortay çıkmıştır.

Temaslı olduğu nedeni ile kendini izole eden bir çalışan bir hafta sonra Daire Müdürü ve Müdür Muavini tarafından işe çağrılıp, gelmediği takdirde izinsiz ve özürsüz işe gelmediği gerekçesiyle maaşından kesinti yapılacağı konusunda tehdit edilmiştir.

ozgur_gazete_ktams

Bunun üzerine işyerine gelen çalışanın 10. günde pozitif olduğu ortaya çıkmıştır.

Bilimsellikten uzak bir anlayışın sonucu tüm Gelir Vergi Dairesi personelinin ve daireden hizmet alan insanlarımızın da sağlığı riske atılmıştır.

Bu sorumsuzluğu ve ihmali protesto etmek için sendikalarımız KTAMS ve KAMU-SEN Lefkoşa Gelir ve Vergi Dairesinde bugün tam gün grev uygulayacak.











Başa dön tuşu