KıbrısManşet

“İş yerlerimizi kapatmamız, bir çok vatandaşımızın eve ekmek götürememesi demek”

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), vaka sayılarının daha da artış göstermemesi ve düşürülmesi için bir dizi ön önlemler alınmasının çok önemli olduğunu kaydetti

“Sağlık herşeyin başında gelmektedir”

KTTO yayımladığı basın açıklamasında, şunları belirtti:

Koronavirüs ülkemizde görüldüğü günden bu güne savunduğumuz gibi ‘sağlık’ herşeyin başında gelmektedir. Fakat bu ekonomik yaşamı ve özel sektörü işvereni ile , çalışanı ile yok sayılarak, göz önünde bulundurmayarak yapılamaz.
Hepimiz büyük bir sorumluluk taşıyoruz. İş yerlerimizi kapatmamız demek bir çok vatandaşımızın işsiz kalması, maaş alamaması, evine ekmek götürememesi demektir.”

“Kendi insiyatifimizle perakende mağazalarımızın çalışma saatlerinde kısıtlama yaptık”

Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu tarafından alınan ‘kısmi kapanma’ kararında tüm kurallara harfiyen uyduklarını belirten Oda, kendi insiyatifleriyle perakende mağazalarının çalışma saatlerinde kısıtlama yaparak 10:00-18:00 saatlerine aldıklarını açıkladı.

“Kamu çalışanları her şartta maaşlarını alıp evlerine ekmek götürebilecek”

Kamu çalışanlarının her şartta maaşlarını alıp evlerine ekmek götürebileceği, fakat özel sektör için ayni durum söz konusu olmayacağı vurgulayarak, “Bunun için ‘tam kapanma’ kararı alınmadan önce uygulayabileceğimiz, ekonomiyi dara düşürmeden alabileceğimiz önlemler vardır” açıklaması yapan oda önlemleri şu şekilde duyurdu:

Vakaların artış gösterdiği ve yoğunlaştığı yerlerde ‘Bölgesel Kapanma’ uygulanması
• Çalışma saatlerinin sektör bazında vardiya usülü ve kısıtlı saatlere çekilmesi (Kamu çalışanları dahil)
• Özel sektör, başta hizmet sektörü olmak üzere, çalışanlarının aşılanması
• Uygulanabilecek tüm kamu ve reel sektörde online sisteme geçilmesinin sağlanması
• Sokağa çıkma yasağı için ayrı düzenlemeler yapılıp
-Cumadan başlayan hafta sonunu dahil sokağa çıkma yasağı (Nöbetçi eczaneler hariç)
-65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı
-Çalışan iş yerlerinin Kovid-19 tedbrilerine tam uyması, Belediye ve Kolluk Kuvvetleri ile iş birliği içerisinde denetimin artması

“Biz elimizi taşın altına koymaya kararlıyız”

KTTO, “İş yerlerimizi ve çalışanlarımızı ayakta tutacağının garantisini devlet verebiliyorsa o zaman tam kapanalım. Aksi takdirde geçtiğimiz hafta sonu belirttiğimiz gibi alınacak tüm önlemlerde biz elimizi taşın altına koymaya kararlıyız. Tüm kurallara uygun çalışılmasını sağlamak için elimizden geleni yapacağımızı belirtiriz.”dedi.











Başa dön tuşu