KıbrısManşet

Harmancı: Aşı konusunda inisiyatif alıp almama noktasında birçok kez düşündük

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden aşı konusunda inisiyatif alıp almamakla ilgili bir açıklama yaptı

Harmancı: Doğru bulmadığımız için herhangi bir destek programı açıklamadık

Harmancı, Belediye olarak yaşlı vatandaşların her zaman yanında olduklarını ve aşı konusunda inisiyatif alıp almama noktasında birçok kez düşündüklerini fakat yaşlı vatandaşların aşı olma noktasında kendilerine sürekli bakan doktorlardan rapor almadan bir inisiyatif üstlenmeyi doğru bulmadıkları için herhangi bir destek programı açıklamadıklarını belirtti.

“Bizim katalizör olmamızın doğru olmayacağı noktasından hareket ettik ve edeceğiz”

Harmancı’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı şu şekilde:
“Lefkoşa Türk Belediyesi olarak şehirdeki yaşlılarımızın her zaman yanında olduğumuzu bu hizmetlerimizden yararlanan ailelerimiz yakınen biliyorlar.
Aşı konusunda inisiyatif alıp almama noktasında birçok kez düşündük.
Yaşlılarımızın aşı olması noktasında kendilerine sürekli bakan doktorlardan rapor almadan bir inisiyatif üstlenmeyi bu aşamada doğru bulmadığımız için herhangi bir destek programı açıklamadık.
Aşı programına dahil olmak isteyenler için form doldurmada destek sağlıyoruz lakin aşı konusunda alerjik, kalp problemi vs. gibi Sağlık Bakanlığı‘nın ciddi bir protokol ile yönlendirmesi olmadan veyahut tarafımıza iletilecek doktor raporu olmadan bizim katalizör olmamızın doğru olmayacağı noktasından hareket ettik ve edeceğiz.”










Başa dön tuşu