KıbrısManşet

Üst Kurul ve siyaset yine karşı karşıya! Bu kez Lapta ve Alsancak

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu, son dönemde Alsancak ve Lapta’da artan Kovid-19 vakaları sebebiyle, 2 bölgenin de kapatılması yönünde görüş bildirdi, hükümet tarafı ise direniyor

Hükümet ve kurul yine karşı karşıya

Özgür Gazete’nin edindiği bilgiye göre, şu an toplantı halinde olan üst kurulda tartışma yaşanıyor. Tartışmanın sebebi ise bölgesel kapanma.

Üst kurul, Alsancak ve Lapta’da artış gösteren yerel bulaşın önüne geçilmesi amaçlı, bölgesel kapanma tavsiye ederken, Başbakanlık yetkilileri bu kararın değiştirilmesi için kurula baskı yapıyor.

Aktuğ: Pilli de kapatılmasını istiyor ama hükümeti ikna edemiyor

Konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuşan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da, bölgelerinin kapanmasına yönelik taleplerini bir süredir hükümet yetkililerine ilettikleri söyledi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser’le birlikte bu gün mecliste Başbakan Ersan Saner’le bir kez daha görüştüklerini aktaran Aktuğ, “Kendisine tekrar taleplerimizi ilettik. Bölgelerimizin kapanması gerektiğini söyledik” dedi.

Aktuğ ayrıca, bu taleplerini Sağlık Bakanı Ali Pilli’ye de ilettiklerini belirterek, “Pilli de bölgelerin kapanmasından yana. Bunu bize söyledi. Ancak kendisi de hükümeti ikna edemediğinden yakındı” dedi.

Pilli de şikâyetçi

Gazetemizin siyasi kulislerden edindiği bir diğer bilgiye göre, bölgesel kapanma taraftarı olan Sağlık Bakanı Ali Pilli, hükümetin engelleriyle karşılaşmaktan şikâyetçi olduğunu, kameraların olmadığı her platformda dile getiriyor.

Özgür Gazete / Özel Haber











Başa dön tuşu