Kıbrıs

Erhürman: Bu ekonomik kriz başka

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, ülke yönetiminde ‘her alanda öncülük’ yapan bir liderlik anlayışına gerek duyulduğunu söyledi.

Kıbrıs Postası’nda Rahmican Çalışkan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Soru İşareti’ programına katılarak gündemi değerlendiren Erhürman, toplumun hem iç hem de dış konularda ‘liderliğe’ ihtiyacı olduğunu, gerek Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, gerekse pandemiye bağlı sağlık ve ekonomi alanlarında yaşananlar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı makamının daha da önem kazandığını belirtti.

Erhürman: Bu ekonomik kriz başka

Pandeminin başlı başına bir ekonomik kriz olduğunu söyleyen Erhürman, “Eğer bu memleketin gailesini çekiyorsanız, o zaman bileceksiniz ki Lokmacı Kapısı kapalı olduğu için Arasta çarşısı iş yapmıyor. Girne çarşısı iş yapmıyor. Bu ekonomik kriz başka bir kriz. Lefke’de üniversitede öğrenci olmadığı için, üniversite yolundaki esnafın çok kötü durumda olduğunu bileceksiniz” dedi.

“11 Ekim Ekim sonrası çok zorlu”

2021 yılında bütün makamların ‘dikenli bir koltuk’ olacağını vurgulayan Tufan Erhürman, “Bu sürecin bizi taşıdığı yer hiç de kolay bir yer değil. Geçmiştekilerle kıyaslanacak bir kriz ortamı da değil” dedi.

Kim kazanırsa kazansın 11 Ekim’den sonrasının çok zorlu olacağını söyleyen Erhürman, ekonomik anlamda var olma-yok olma sınırında olduğumuzu vurguladı. Herkesin silkinip kendine gelmesi ve aklını başına toplaması gerektiğini söyleyen Erhürman, bu sürecin altından ancak doğru liderlik ve elbirliğiyle kalkabileceğimizi söyledi.

“Hükümet Maraş konusunda net değil”

Açıklamalarında Maraş konusuna da değinen Erhürman, “Maraş diyenlerin tavrında bir netlik görebilmiş değiliz” dedi.

Erhürman, “Uluslararası hukuktan kastettikleri nedir? Bunu anlatmaları gerekiyor. Bizim tavrımız nettir. Ben anlatıyorum. Las Vegas yapmaktan kasıt nedir? İmar Planı, Maraş’ı da içermelidir demekten kasıt nedir? Bunların anlatılması gerekiyor. Bu aslında popülizmden başka bir şey değil. Popülizm nedir? Hiçbir şeyi gerekçelendirmeden, hiçbir şeyi bilgi yüküyle anlatmadan, sadece duygulara hitap etmek ve sloganlar üzerinden konuşmaktır. Kıbrıs sorununun çözümü konusunda da, Maraş konusunda da berrak olduğumuzu düşünüyorum” diyerek, diğer arkadaşların da berrak olması gerekirtiğini belirtti.











Başa dön tuşu