KıbrısManşet

KIB-TEK, bugün 4 ilçede elektrik kesintisi yapacak

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), bugün 4 ilçede elektrik kesintisi yapılacağını duyurdu

Girne

KIB-TEK, Girne bölgesinde, orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle saat 10:00’dan yaklaşık 14:00’a kadar; Koruçam, Akdeniz, Kayalar ve Sadrazamköy bölgelerine elektrik enerjisi verilemeyeceğini duyurdu.

MAĞUSA

Mağusa’da da orta gerilim elektrik şebekesinde yapılacak proje çalışması nedeniyle; saat 09:00 ile yaklaşık 15:00 saatleri arasında Vadili Köyü’nün bir bölümüne elektrik verilemeyecek.

KIB-TEK, elektrik enerjisinin, çalışmaların seyrine göre belirtilen saatten daha erken veya geç verilebileceğinden, şebekede her an elektrik enerjisi varmış gibi davranılmasını önemle duyurdu.

Güzelyurt ve Lefkoşa

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, yüksek gerilim elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle saat 06:33’den itibaren; Gürpınar ve Yılmazköy, Serhatköy, Serhatköy Su Pompa İstasyonu, Gayretköy ve bölgedeki tesis ve su motorları, Şahinler, Mevlevi, Türkeli, Lefkoşa/Güzelyurt anayolu üzerinde Türkeli kavşağı ile Zet Karting arasında kalan tesisler, Alayköy ve Metehan Sınır Kapısı Bölgesi ve Yenikent Vedat Benzinci’nin güneyine elektrik verilemiyordu.

Arızanın tespiti ve giderilmesi için çalışma başlatıldığı ve saat 08:00 itibari ile tüm bölgelerin enerjilendiği açıklandı.











Başa dön tuşu