KıbrısManşet

Pilli: Tam kapanmaya gidilecek

Sağlık Bakanı Ali Pilli, katıldığı televizyon programında kapanma kararının değişmeyeceğini açıkladı

“Bakanlar Kurulu’nda değişmeyecek”

Pilli, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin dün basına sızan Lefkoşa ve Girne için kapanma kararının kesin bir dille Bakanlar Kurulu’nda değişmeyeceğini açıkladı

Pilli, “Kararlarda ana ruhuna etkisi olmayacak ufak tefek teknik değişiklik olacak. Bu akşam itibariyle Lefkoşa ve Girne kapanacak” dedi.

“Küçük değişiklikler yapılacak”

Ali Pilli, Bulaşıcı Hatalıklar Üst Komitesi kararlarının ana ruhuna etki etmeyecek şekilde küçük değişikler yapılacağını belirtti.

“Girne ve Lefkoşa’ya giriş çıkışlar olmayacak”

Bakan Pilli’nin açıklaması şöyle:

“Kapanmalarla ilgili gün içinde açıklama yapılacak. Girne ve Lefkoşa’ya giriş çıkışlar olmayacaktır. Acil durumlarda geçişlere izin verilecektir.

Diğer bölgelerde yaşayanlar da kapanmış gibi hareket etmelidir. Aile ve komşu ziyareti yapılmamalı. Mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmasın.

Süratle taramalar yapılacak. Herkes izole olacağı için bulaş duracaktır, vakalar ve temaslılar tespit edilecektir. Sağlık çalışanlarının iş yükü bu bölgelerde artacaktır.

Girne’de bir doktor koronavirüs oldu. Temaslı hemşireler karantinaya alındı. Başka bölgelerden takviye ediliyor. Sağlık hizmeti verilmeye devam ediliyor.

Lefkoşa’daki karantinadaki hemşirelerin karantinası bitti göreve dönüyorlar. Girne ve Lefkoşa’da yaşayıp başka bölgelerde yaşayanlar işe gidemeyecek. Özel izin alınacak.”











Başa dön tuşu