KıbrısManşet

Basın-Sen: Pınar Barut ve Özgür Gazete’nin yanındayız

Basın Çalışanları Sendikası (Basın-Sen) Başkanı Ali Kişmir, Özgür Gazete‘ye, gazete çalışanlarına ve Genel Yayın Yönetmeni Pınar Barut‘a dayanışma bildirdi

Kişmir: Siyasetin içinde bulunan her birey, en ağır şekilde eleştirilmeye açık olmak zorundadır

Kişmir, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan’ın, gazetemize ve çalışanlarımıza yönelik hakaretlerine karşı başlattığımız hukuk mücadelesinde, sendika olarak destek verdiklerini açıkladı

Açıklama şu şekilde;

“Pınar Barut ve Özgür Gazete’nin yanındayız

Siyasilerin, haklarında çıkan haberlere ve eleştirilere yönelik fiziki ya da sözlü şiddete başvurması özellikle son dönemde kendini daha çok göstermeye başlamıştır.

Siyasilerin, taraflarına yapılan eleştirilere, destek mesajları gibi sahip çıkması, ifade özgürlüğünün ve dolayısıyla demokrasinin vazgeçilmezlerindendir.

Siyasetin içinde bulunan her birey, en ağır şekilde eleştirilmeye açık olmak zorundadır.

Siyasi eleştiriye katlanma, çoğulculuğun ve hoşgörünün temelidir.

Siyasilerin, kendilerine yapılan eleştirilere hakaretlerle karşılık verme hakkı bulunmamaktadır. Alkış isteyenler, eleştiriye katlanmayı da öğrenmeli, yapılan eleştirileri şiddete başvurarak bastırma girişiminde bulunmamalıdır.

Bahsi geçen saldırılara son zamanlarda Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da katılmıştır.

Cemal Erdoğan’ın Özgür Gazete Genel Yayın Yönetmeni Pınar Barut ve gazete çalışanı meslektaşlarımıza yönelik hakaretleri kesinlikle kabul edilebilir değildir.

Siyasiler, ifade özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmaktan ve hoşlarına gitmeyen herhangi bir eleştiriye küfürlerle karşılık vermekten bir an önce vazgeçmelidir.

Bu çerçevede, Özgür Gazete özelinde Pınar Barut’un, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan hakkında açacağı davaya, sendikamızın tam destek vereceğini belirtir, ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik her türlü mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla
Basın Emekçileri Sendikası
Yönetim Kurulu (a)
Ali KİŞMİR
Başkan”











Başa dön tuşu