KıbrısManşet

Demiralp: Kapanma söz konusu değil dediler, yeni mallar getirdik

Hükümetin ‘kapanma olmayacak’ ifadeleri üzerine, 14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlık yaparak, yeni ürün alımı gerçekleştiren çiçekçiler, kapanma kararıyla birlikte sıkıntılı günler yaşıyor

Demiralp: Bize destek verecekler mi?

Mağusa‘da hizmet veren Bonsai Çiçekçilik Direktörü Levent Demiralp, sektördeki sıkıntıları Özgür Gazete‘den Mustafa Baflı‘ya anlattı.

Demiralp, yetkililerin “Kapanma söz konusu değil” ifadeleri üzerine yeni mallar getirdiklerini, ardından alınan kapanma kararı ile mağdur olduklarını söyleyerek, “Bize destek verecekler mi?” diye sordu.

“Yeni mallar getirdik”

İlk kapanma döneminde ellerindeki tüm çiçeklerini çöpe atmak zorunda kaldıkları halde KDV’lerini ödediklerini anlatan Demiralp, bin 500 TL destek ödemesinden faydalanmak için sigorta prim ücretlerini de yatırdıklarını söyledi.

Demiralp, “Yetkililer, bu dönem kapanmanın olamayacağını ifade etti.  Biz de yeni mallar getirdik. Şimdi bu malları ne yapacağız? Mağdur olduk” diyerek duruma isyan etti.

“Ne kadar süre kapalı kalacağımız belli değil”

Ne kadar süre kapalı kalınacağının belli olmadığına işaret eden Demiralp, yetkililerin açıklamalarına göre, 21 gün kapalı kalma olasılığı olduğunu da hatırlattı.

Demiralp, “Sevgililer Günü yaklaşıyor. Ellerimizdeki ürünleri en azından online olarak piyasaya sunmamız gerekiyor. Benim önerim internet üzerinden satış yapmamıza imkan verilmesidir” dedi.

Özgür Gazete/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu