KıbrısManşet

Erhürman: Fedakarlığı kendi zümremizden başlayarak yapmalıyız

İş İnsanı Ali Başman‘ın, ‘Kamu maaşlarından kesinti yapılıp özel sektöre verilsin’ söylemleri üzerine, aşlayan tartışmalarına yorum da Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman‘dan geldi

Erhürman: Vergisini vermeyen iş insanı da var işini yapmayan memur da

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan CTP lideri Erhürman, vergisini vermeyen iş insanı da, işini yapmayan memur da olduğunu söylerek, her zümrenin kendisini tamamen ak gösterdiğini belirtti.
Erhürman, en büyük sorun ise, sıkıntıların hep ‘öteki’nden kaynaklandığının iddia edilmesi olduğunu söyledi.

“Bu süreçten ancak kıt kaynakları adil biçimde paylaşarak çıkabiliriz”

Erhürman’ın açıklaması şu şekilde:
“Vergisini ödemeyen, kaçak işçi çalıştıran, işçisinin sigortasını düşük maaş üzerinden yatıran iş insanı da gördük, işini yapmayan, hatta işe gitmeyen memur da.
En büyük sorunlarımızdan biri (istisnalar saklı kalmak kaydıyla) her zümrenin kendisininkini tamamen ak gösterirken, bütün sıkıntıların “öteki”nden kaynaklandığını iddia etmesi.
Ve tabii daha büyük sıkıntı, bu sorunlara çözüm üretecek doğru yönetim tarzını benimsemiş ve aynı zamanda istikrarlı bir görev süresine sahip hükumetler oluşturmakta yaşadığımız güçlük.
Evet, daha önce de söyledik: Bu süreçten ancak kıt kaynakları adil biçimde paylaşarak çıkabiliriz. Bunun için de her birimiz önerilerimizi mensup olduğumuz zümreden başlayarak yapmalıyız ki fedakarlık hep “öteki”nden beklenmesin.
Ve tabii hükumet… 11 aydır özel sektör emekçisiyle kamu emekçisinin birbirine kırdırıldığı yeter. Cesaret gösterip inisiyatif almak gerekir. Hem birlik bütünlük çağrısı yapıp, hem de böl ve yönet taktiği uygularsanız olacağı bu!!!”










Başa dön tuşu